Napi egy adag zöld saláta a kor előrehaladtával segíthet megőrizni a memóriát és frissen tartani az agyat - állítják egy amerikai tanulmány szerzői.
A klímaváltozás az étrendre is hatással van. A tudósok ennek jegyében a tengeri élelmiszerek arányának növelését ajánlják, valamint felhívják a figyelmet a laboratóriumban előállított húsban, illetve a rovarokban rejlő lehetőségekre.
Antioxidáns – ez az ami közös a csokoládéban és a vörösborban. A karácsonyi céges vagy baráti ünneplések velejárója mindkettő. Ugyan a magas kakaótartalmú étcsokoládéról és kimondottan a vörösborról igazolták, hogy
A karácsonyi ételsor különösen nagy kihívás elé állítja azokat, akik valamilyen ételallergiával vagy alapanyagokhoz köthető betegséggel küzdenek. Az egyik ilyen, mind több embert érintő probléma világszerte és hazánkban is a
A Meteorológiai Világszervezet (WMO) szokásos évi jelentése szerint rekordütemben növekedett és évmilliók óta nem tapasztalt szintre emelkedett 2016-ban a légköri szén-dioxid-koncentráció.
Gombabetegség tizedeli a világ banántermelését, komoly károkat okozva a kereskedőknek, és nem utolsósorban a mintegy 400 millió termelőnek, akinek a megélhetést a világ legnépszerűbb gyümölcse adja.
Az édesvizű tavak bocsátják ki a légköri metán több mint egyötödét egy friss svájci tanulmány szerint.
A szokásos ünnepi ebéd számos kihagyhatatlan elemet tartalmaz. De vajon honnan erednek, mit tartalmaz a hagyományos ebéd, és honnan veszünk át még fogásokat?
Vanília, fahéj, narancshéj, mák, dió, gyömbér, szegfűszeg, citrom, sáfrány, ánizs, csokoládé és fenyőillat. Reméljük ezeknek a szavaknak a hallatán, szinte mindenkinek a varázslatos, meghitt ünnep, a karácsony, a közös, hangulatos
Nem mindegy, milyen zsírból van a legtöbb a testeden. Mert míg az egyik a kilók számát növeli, addig a másik a hideg ellen nyújt fantasztikus védelmet. De mit kell tudni
A karácsonyi készülődés közepette elfelejtetted a fa és a karácsonyi asztal legfontosabb elemét, a szaloncukrot? Ha a boltok már zárva, a vendégsereg pedig úton, akkor van egy kiváló megoldásunk.
Az elfogyasztott zsiradéknak nem csupán a mennyisége, hanem a fajtája is befolyásolhatja szervezetünkben a gyulladás és fájdalom mértékét.