Jump to content

Ezüstkolloid

2014. 08. 12. 09:00

Az ezüstkolloid elnevezés sokaknak ismerősen hangozhat, de különösebb asszociációkat nem feltétlenül vált ki. Ha nem hallott még róla, olvasson tovább és megismerhet egy hasznos, természetes eredetű gyógy készítményt.

Az ezüstkolloid vízben feloldott ezüstrészecskék alkotják. Egyesek erős antibiotikumnak tartják, míg mások táplálék kiegészítőnek ajánlják. Az igazság valahol a kettő közt van.

Az ezüst tartalmú tápanyagok nagymennyiségű, hosszas és rendszerű bevitele allergiát vált ki, így érdemes tájékozódni nagyobb dózis bevitele esetén, de kis mennyiségben kúraként alkalmazható. Az ezüstkolloid baktériumok, gombák, vírusok közelébe kerülve gátolja azok életfunkcióit, szaporodását, így egy idő után elpusztítja azokat. Fertőtlenítő hatású. Nem lép kapcsolatba más gyógyszerekkel, ajánlott mennyiségben használva nincsen mellékhatása. A szkeptikusok szerint nem bír gyógyító hatással, míg vannak, akik szerint bizonyítottan alkalmazható herpesz vírus és HPV ellen. Az alternatív gyógyászatban minden esetre kitüntetett szerepet játszik, és hatékony kezelési formának tartják.

Azonban felmerül a kérdés, hogy egy nehézfém, mely toxikus hatással van a patogénekre, miért ne jelentene kockázatot az élőszervezetekben megtalálható nélkülözhetetlen baktériumokra nézve?