Jump to content

Így kell kávét inni a Starbucks baristái szerint

2016. 06. 17. 16:31

A presszókávék ideje múlóban, az új generáció kávémesterei a hosszabb, változatosan elkészített kávékat részesítik előnyben. A kávészakértők azt javasolják, hogy a napszakhoz és a hangulatunkhoz igazítsuk, hogy mikor milyen kávét fogyasztunk, mert nem mindegy mit-mikor.

A Starbucks kávémesterei a kávé termesztésétől a feldolgozáson át a készítési és díszítési módokig ismerik a kávé világát, így az időjárástól, a napszaktól vagy akár a vendég hangulatától függően tudnak különböző frissítőket ajánlani.

A kávémesterek tudásukat versenyen is összemérik. „Nagyon jó érzés, amikor egy vendégnek én dobhatom fel a napját egy jól sikerült itallal” – nyilatkozta az idei versenyt követően a Starbucks Barista Bajnokság hazai fordulójának győztese. Zemlényi Zsombor a verseny alatt a saját ital készítése kategóriát érezte leginkább testhezállónak, a barista folyamatosan próbál új ízeket és kombinációkat felfedezni, és erre ösztönzi a kávézó törzsvendégeit is.

A szakember azt javasolja, hogy a nyári melegben a könnyű, citrusos ízvilágú afrikai kávékból készült jegeskávét fogyasszunk, esős időben pedig – amikor jobban értékeljük az intenzívebb ízeket –testesebb, sötét pörkölésű kávékból érdemes választani. A barista szerint tévedés, hogy a tejjel ízesítés elrontja a kávé eredeti ízét, mivel a megfelelő mennyiségben a tej kiemelheti a kávé egyes ízjegyeit, és enyhíti a fekete leves savasságát. Érdemes tehát nyitottnak maradni, és bátran kísérletezni a különböző elkészítési és ízesítési módokkal.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(Kép: thedovely.com)