Jump to content

Teljes kiőrlésű gofri, mert az mindig jó

2016. 06. 21. 09:00

Ha az emberre rájön az édességehetnék, vagy egyszerűen nincs kedve pepecselni a konyhában, ideális megoldásnak tűnhet a gofri. Ezt is el lehet készíteni úgy, hogy akár fogyókúrázó is ehesse, íme a varázslatos recept  hozzá.

Mindenekelőtt szükségeltetik egy jó gofrisütő, és nagyjából tíz perc az elkészítéséhez, és öt perc a sütéshez.

A hozzávalók:

- 2 db felvert tojás
- ¾ csésze sovány tej
- ¼ csésze olaj
- ¼ csésze natúr almaszósz
- 1 teáskanál vanília-kivonat,

A teljes kiőrlésű tészta hozzávalói: 

- ½ csésze ékezési lenmag
- ¼ csésze búzacsíra
- ¼ csésze teljes kiőrlésű liszt
- 4 teáskanál sütőpor
- 1 evőkanál cukor,
- ¼ teáskanál só

Elkészítése

Egy nagy tálban, habverővel keverjük össze a tojást, a tejet, az olajat, az almaszószt és a vaníliát. Keverjük össze a teljes kiőrlésű lisztet,a lenmag darát, a búzacsírát, a sütőport, a cukor és sót, addig amíg nem lesz sima, egyenletes a tészta.
Ezután fel kell melegíteni a gofrisütőt, és bekenni főző olajjal. Ezután öntsük bele a tésztát a sütőbe és süssük, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

Ha variálni szeretnénk vagy egy kis extra ízt belecsempészni, akkor a tésztához nyugodtan adjunk egy kis ét csokit vagy fahéjat.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(Kép: usiter.com)