Jump to content

A legfinomabb mikrós süti, ami egy csokimentes délutánon életmentő lehet

2016. 07. 27. 16:40

Majd’ megveszel egy falat édességért, és még a vésztartalékolt nasi is elfogyott? Pánikra semmi ok, mert pontosan három perc alatt isteni vaníliás- fahéjas finomságot készíthetsz, amihez nem kell csoki, mégis mennyei mámorba repít minden falat!

Kánikula ide, hízékonyság oda, van az a pillanat, amikor egy falat édesség életmentő tud lenni: jó kedvet hoz, megkönnyíti a munkát, csodássá varázsolja a délután, és a gasztromennyországba repít. Ám ha kifogyott a csokoládé lelő hely, a bolt pedig túl messze van és a lustaság is a kanapéhoz bilincsel, akkor jön jól egy isteni háromperces süti recept, ami még akkor is elkészíthető, ha szinte semmi nincs otthon.

A puha, édes nyalánksághoz, a vaníliás-fahéjas süteményhez az alábbiakra van csak szükséged:

- 3 csapott evőkanál cukor
- 9 csapott evőkanál liszt
- 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál fahèj
- 3 evőkanál olaj
- 6 evőkanál tej
- 2 evőkanál vanília aroma
- 1 tojás

Elkészítése

Annyira egyszerű, hogy még annak is önbizalmat ad a sütéshez, aki még életében nem kapcsolta be süteménysütési szándékkal a sütőt. Tehát először keverjük össze cukrot, lisztet, szódabikarbónát, fahéjat, majd ha mindez alaposan elkeveredett egymásban, jöhet a többi is, természetesen hozzákeverve.

Alaposan kavargassuk, végül töltsük egy bögrébe. A közepébe tehetünk egy szem cseresznyét, vagy málnát, mert az még selymesebb ízvilágot kölcsönöz neki. Ha valami csoda folytán mégis előkerülne egy kis csokoládé a sütemény tetejét megszórhatjuk vele- de helyette a porcukor is megteszi, de csak a sütés után.

Tegyük mikróba 3 percre és voilá kész is a sütemény!

 

Forrás: Biokalauz | Marmalade | Kép: sheknows