Ugyan a cseresznye szezon már csak egy szép emlék, azért hozzá lehet még jutni a boltok polcairól, a többi alapanyag pedig igazi örökzöld. A cseresznyés csokis pite a nyár legforróbb napjait is elviselhetőbbé teszi, tekintve, hogy nincs más dolog vele, mintsem lehűtsd, hogy aztán téged is lehűtsön.
Amire szükséged lesz:
- 40 dkg darált zabkeksz
- 15 dkg puha vaj
- 3 evőkanál kakaópor
- cseresznye
A csokis krémhez:
- 2 dl tejszín
- ízlés szerint étcsokoládé, de úgy 30 dkg az igazi
Elkészítése
Daráljuk össze a kekszet, majd adjuk hozzá a vajat és kakaóport. Gyúrjuk össze, majd vegyünk elő egy piteformát és tömködjük bele. Ezután mehet a hűtőbe.
Közben forrósítsuk fel a tejszínt, tegyük bele a csokit, és olvasszuk össze a kettőt. A cseresznyéket a piteformába tesszük, majd mehet rá a massza, utána pedig újra a hűtőbe. 3-4 óra hűtés után cseresznyével díszítve tálaljuk.