Jump to content

A nyár legédesebb bűne: cseresznyés-csokis pite sütés nélkül

2017. 08. 04. 09:05

Kánikula idején, kinek van kedve a konyhában robotolni a forró sütő és főzőlap mellett? Senkinek. Viszont az édesség az más tészta, azért tán még hajlandóak is lennénk, de mutatunk egy jobb és igazán hűsítő alternatívát.

Ugyan a cseresznye szezon már csak egy szép emlék, azért hozzá lehet még jutni a boltok polcairól, a többi alapanyag pedig igazi örökzöld. A cseresznyés csokis pite a nyár legforróbb napjait is elviselhetőbbé teszi, tekintve, hogy nincs más dolog vele, mintsem lehűtsd, hogy aztán téged is lehűtsön.

Amire szükséged lesz:

- 40 dkg darált zabkeksz
- 15 dkg puha vaj
- 3 evőkanál kakaópor
- cseresznye

A csokis krémhez:

- 2 dl tejszín
- ízlés szerint étcsokoládé, de úgy 30 dkg az igazi

Elkészítése

Daráljuk össze a kekszet, majd adjuk hozzá a vajat és kakaóport. Gyúrjuk össze, majd vegyünk elő egy piteformát és tömködjük bele. Ezután mehet a hűtőbe.

Közben forrósítsuk fel a tejszínt, tegyük bele a csokit, és olvasszuk össze a kettőt. A cseresznyéket a piteformába tesszük, majd mehet rá a massza, utána pedig újra a hűtőbe. 3-4 óra hűtés után cseresznyével díszítve tálaljuk.

 

(Forrás: biokalauz.hu | Kép: pixabay.com)