Jump to content

Új életet kezdhet a világ legkövérebb, 600 kilogrammos embere

2017. 05. 07. 15:05

Mexikóban a világ legkövérebb emberének életéért küzdenek. Korábban csaknem 600 kilogrammot nyomott, ami érthető okokból már életveszélyes állapot. Azóta már lefogyott 175 kilót, de azt ígéri, még folytatja.

 

Egy speciálisan kialakított furgonban érkezett egy mexikói klinikára a világ legnehezebb embere. A 420 kilós Juan Pedro Franco az elmúlt hét évet gyakorlatilag az ágyában töltötte. Néhány hónapja kért a szakemberektől segítséget, miután csaknem 600 kilót nyomott, ez pedig már az életét is veszélyeztette. Többek között súlyos cukorbetegség alakult ki nála.

A 33 éves férfi azóta 175 kilót fogyott, így a orvosok szerint már ele lehet végezni rajta egy úgynevezett gyomorelkerülő műtétet, amely segíthet neki a további fogyásban. Ezzel az operációval a gyomor alsó és felső részét elválasztják, majd a felsőhöz csatlakoztatják a vékonybelet, így a páciens hamarabb úgy érzi, hogy jóllakott, miközben kevesebb táplálék szívódik fel a bélrendszerben.

“Muszáj optimistán hozzáállnom, mert ha depressziós lennék, az csak rontana a helyzeten. Csak előre tekintek, és a magam részéről minden tőlem telhetőt megteszek, ahogyan az orvosaim is, amit rendkívül köszönök nekik” -mondta a világ legnehezebb embere.

Az operáció előtt azonban még alaposan kivizsgálják. “Egy komplett orvosi csapat méri fel az egészségi állapotát, többek között kardiológusok, belgyógyászok, endokrinológusok és intenzív terápiás orvosok, akik remélhetőleg zöld utat adnak majd a műtéthez” – mondta a férfi kezelőorvosa.

A műtét célja, hogy felére csökkenjen Juan Pedro Franco súlya. Ezután újabb műtéten kell átesnie. Orvosai azt remélik, hogy a kezelések végén a férfi újra képes lesz majd a saját lábára állni.

 

További érdekességekért, bátran keresd fel a Biokalauz Facebook oldalát!

(Forrás: biokalauz.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)