Jump to content

Mikor és miért célszerű elkezdeni a nyelvtanulást?

2017. 10. 27. 09:05

Minden szülő szeretné a gyermekének a legjobbat adni. Minél több és minél jobb foglalkozásra viszi: különórákra, sportfoglalkozásokra, nyelvtanfolyamra. Sok szülő úgy gondolja, hogy a nyelvtanulást minél előbb elkezdi gyermeke, annál jobb. De hány évesen érdemes ténylegesen elkezdeni a nyelvtanulást?

 

A nyelvoktatók körében nincs egységes álláspont arról, hogy mikor érdemes elkezdeni az idegen nyelv tanítását a gyermekeknél – mondta Légrádi Tamás, a Nyelviskolák Szakmai Egyesületének alelnöke. Hozzátette, azonban van egy általánosan elfogadott elmélet, mely szerint a legcélszerűbb 7–9 éves kor között.

Elmondta, hogy különösen szerencsés helyzetben vannak azok a gyermekek, akiknek szülei nem egy nyelvet beszélnek, így már újszülött kora óta elkíséri a két nyelv, sőt később a megfelelő nyelv használatával fordul az anyjához vagy apjához is.

Ha már óvodáskorban kezdődik el a nyelvtanulás, érdemes odafigyelni, hogy a gyermeknek az ne legyen megterhelő. Tanácsos ilyenkor érdekes játékokat, dallamokat és rajzokat alkalmazni, amelyek így élvezetesebbé és színesebbé tehetik a tanulást – fogalmazott az alelnök.

 

(Forrás: biokalauz.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)