Jump to content

A szülést követő ádáz hajhullás és az ellenszere!

2017. 07. 17. 18:05

A terhesség kilenc hónapjában a haj valóságos burjánzásnak indul: dússá, élettel telivé, egészségessé válik, ám a szülést követő hónapokban napi 500 hajszál is kihullhat, ami rövid időn belül szemmel látható változásokat eredményez. Pánikra azonban semmi ok, mert gátat szabhatsz neki, méghozzá természetes módon.

A várandósságot követően a kismamák szinte egytől-egyik megtapasztalják a fokozott hajhullást, ami rosszabb esetben hosszas hónapokon át is eltarthat. A normálistól eltérő hajszálvesztés pedig egy idő után látványossá válhat, sőt kopasz foltokat, és ritkás, egészségtelen hajat eredményezhet. Pánikra azonban semmi ok, mert a Revalid széles választékú hajápolói megállítják a folyamatot!

A hormonokon túl

A terhesség és a szülés csodája a testre és a lélekre is egyaránt hatással van, tetőtől-talpig. Most inkább a tetőt érintő változások kerülnek előtérbe, ugyanis mióta a világ a világ a szülést követő hajhullás elől kevesen menekültek meg, és sokak szinte rettegve tekintenek a fésűjükre, holott van megoldás!

A terhesség ideje alatt a női szervezetben a progeszteron- és az ösztrogénszint szinte az egekbe emelkedik. Ennek köszönhetően a haj dúsabbá, egészségesebbé, fényesebbé válik. Ez a már említett két hormon áldásos hatásának tudható be, ugyanis ezek serkentik a sejtosztódást a hajgyökereknél, és meghosszabbítják a növekedésben lévő hajszálak élettartamát. De nem csak több hajszálnak örvendhetünk, hanem a haj átalakulásának is. A gyerkőc érkezését megelőző hónapokban ugyanis a hormonális hatások miatt a haj hol göndörebb, egyenesebb, erősebb vagy vastagabb szálú lesz, és a hajtípus is változásnak indul.

A felfokozott hormonális állapot azonban a szülést követően csökkenni kezd, és a szervezet visszaáll „eredeti” állapotába, ami viszont szintén egy sor változással párosul.

Dús sörényből, szénakazal?

A hormonháztartás megváltozásával egyetemben a lelki változások tucatját sem szabad elfeledni. Az első hónapokban az új élethelyzet okozta stressz, túlterheltség, kialvatlanság, fokozott igénybevétel pluszban hozzájárul a hajhulláshoz, ahogy a lecsökkent női hormonok szintje is.

A szülést követő időszakban a normális, napi 60-100 hajszál helyett, a hajhullással érintett újdonsült anyukák akár 500 hajszálat is elhullajthatnak, naponta. Ez az állapot hónapokon át eltarthat és általában hat- kilenc hónap elteltével normalizálódik csak. Viszont a durva mértékű hajhullást természetes szerekkel csökkenthetjük, mégpedig a haj számára fontos tápanyagokkal teli Revalid hajkapszulával, ami gátat szab a kóros és túlzott hajhullásnak, mindamellett, hogy egészségessé és dússá varázsolja a hajat.

(Forrás: biokalauz.hu | Kép: pixabay.com)