Jump to content

Minden, ami illat: az illóolajok konferenciája

2017. 07. 19. 12:46

2017 egy mágikus év, egy új kezdet. Az álmok megvalósulásához azonban nem csak ábrándokra van szükség. Idén gondolt egy nagyot pár úttörő, és merte hinni, hogy az illatok is érnek annyit, hogy egy exkluzív konferencia, a Budapest Drops keretei között dicsérjük az illóolajokat, és az ezzel foglalkozó tudományt, az aromaterápiát.

Az illóolajok bölcsessége

Az illóolajok több évezredes múltra tekintenek vissza, jótékony hatásukat, gyógyító esszenciáikat az ókortól kezdve ismeri az emberiség. Ezek a csodálatos, sötét üvegcsékbe zárt elixírek, nem csak a szellemre, a lélekre, de a testünkre is hatással vannak, melyet a tudomány is igazolt. Az illóolajokkal foglalkozó tudomány az aromaterápia, mely egy szelíd, ám hatásában mégis erőteljes, holisztikus gyógymód, mely jól kiegészíti akár a keleti, akár a nyugati orvoslás módszereit.

Először Magyarországon

Az Aromaterapeuták Magyarországi Egyesülete (AME) nem kisebb fába vágta fejszéjét, minthogy egy olyan egyedülálló rendezvényt indítson az útjára, mint a Budapest Drops névre hallgató nemzetközi aromaterápiás konferencia, workshop, kiállítás és vásár. Magyarországon először rendeznek ilyen eseményt, ahol a nemzetközileg, a szakmában is elismert külföldi és hazai aromaterapeuták, fitoterapeuták, illóolaj előállítók, orvosok, egyetemi előadók tartanak előadásokat, és workshopkat, de a kiállítók között üdvözölhetjük az illóolajokkal, gyógynövényekkel foglalkozó professzionális, nagy múltú cégeket, csakúgy, mint a lelkes kistermelőket. Hisszük, hogy a világot minden érzékszervünkkel, így az orrunkon keresztül is érdemes megismerni, hiszen az illatok misztikus világa mindig is lenyűgözte az embert.

Limitált férőhelyek

Az impozáns rendezvénynek a budapesti Park Inn Radisson Hotel ad otthon 2017. szeptember 30-án és október 1-jén. Érdemes minél előbb regisztrálni, hiszen a férőhelyek korlátozottak, főleg a workshopokra. A két napos rendezvény részletes programja a honlapon elérhető.

Három az egyben

A Budapest Drops egy olyan átfogó rendezvény, mely személyes találkozót biztosít az aromaterápia nagyjaival, hiszen itt lesz velünk a teljesség igénye nélkül Dr. Pascal Debauche a Pranarom-tól, Dr. Malte Hozzel az Oshadi-tól, Jan Kusmirek a Fragrant Earth-től, és a hazai előadók krémjéből Dr. Horváth Györgyi a Pécsi Tudományegyetem GYTK farmakognóziai Intézetének igazgatóhelyettese és Feller Adrienne a Panaromtól is.

Ám a személyes találkozón túl, a meghívott előadók az első napon érdekesebbnél érdekesebb témákkal állnak a publikum elé, hogy olyan lebilincselő előadásokat tartsanak, mint az illóolajok biztonságos felhasználása, a zoofarmakognózia (állat aromaterápia), az aromaterápia és a szenzualizmus, vagy az illóolajok gyulladáscsökkentő hatása a tapasztalatok tükrében.

A rendezvény második napján pedig gyakorlatban is megismerkedhetünk az illóolajok különleges világával, hiszen ezen a napon az előadók izgalmas workshopokat tartanak, többek közt készítünk majd krémeket, és megismerkedhetünk az illóolajok egyfajta különleges keverési eljárásával, a dinamikus keverés előnyeivel is. Ha mindez nem lenne elég, a konferencia napon illóolajokkal, aromaterápiával és a témához kapcsolódó termékeket kínáló kiállítók várják az érdeklődőket.

(Forrás: biokalauz.hu | Kép: pixabay.com)