Jump to content

Mosol-e hajat mindennap? Ha igen, mivel teszed?

2017. 08. 01. 15:18

Nyilván vízzel és samponnal, ami magától értetődő, az viszont már kevésbé, hogy milyennel. Mi a helyes teendő, ha meg akarjuk óvni hajunk egészségét, s az ápolt kinézetről sem mondanánk le?

Az örökös kérdés, hogy árt-e a mindennapos hajmosás napi szinten felmerül a különböző internetes fórumokon, hétköznapi beszélgetésben, és ahány ember, annyi válasz létezik a kérdésre. Furcsa, hogy a legegyszerűbb kérdésekre a legnehezebb egyértelmű választ adni. Az igazságnak egy több mint húsz éve fodrászként dolgozó hajszobrásszal jártuk utána.

Kell-e a hajnak az állandó mosás?

Röviden és tömören nem. Viszont az ápolt külsőért inkább bevállaljuk sokszor azt a kockázatot, hogy hajunk akarata ellen cselekszünk, mert szakértői szemmel nézve a nap, mint nap történő hajmosás, kifejezetten ártalmas, nem beszélve a hajszárításról és hajvasalásról.

A hajszálakat a mindennapos hajmosás azért veszi igénybe, mert a samponokban és balzsamokban található adalékanyagok szépen lassan feloldják a fejbőrben és hajhagymákban lévő apró kis lemezkéket, melyek elengedhetetlenek a fejbőr és hajszálak egészségének megőrzéséhez, és regenerálásához. A mindennapos használat legalábbi már ezt, az amúgy ellenkező eredményt váltja ki.

A túlzásba vitt hajmosás a fentiek miatt durva tapintású, fénytelen, élettelen hajat eredményez, így érdemes néha bevetni a szárazsampont, ami átmeneti megoldásnak tökéletes. Megszűnteti a hajhagymák zsírosodását ezáltal frissen mosott hatást kölcsönözve a hajnak.  

A tökéletes megoldás?

Viszont, ha rendeltetésnek megfelelően heti háromszor használjuk, elkerülhetjük a fent említett kellemetlen mellékhatásokat, illetve akkor is, ha olyan terméket veszünk, amely kifejezetten erre a célra szolgál. A Revalid termékei közül például találni olyat, amely gyakori használat mellett

A Revalid hajkészítményei óvják, védik és táplálják a hajat ne beszélve arról, hogy aminosavakat és vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket tartalmaznak, amelyek helyre állítják a hajszál egészségét, és serkentik azok növekedését, fokozzák rugalmasságát, és esszenciális tápanyagokkal látja el a hajhagyma belsejét.

Így, ha már nem tudsz lemondani a gyakori hajmosásról, válassz jól!

(Forrás: biokalauz.hu | Kép: pixabay.com)