Jump to content

Energiavámpír vagy?

2017. 02. 10. 17:05

Energia vámpírok márpedig léteznek. Van olyan ismerősöd, szomszédod, akinek a társasága már-már fojtogató, rossz érzéseket kelt, viszont a távozása szinte üdítő? Ha a válasz igen, akkor az a személy a jókedved és életenergiájád szipolyozza!

Az energiavámpír elnevezés, bármennyire is furcsán hangzik teljesen találó. Az ilyen típusú ember folyton negatív, rosszkedvű, és a csak a problémáiról képes beszélni, ahelyett, hogy mély önsajnálatát félredobva változtasson a szerencsétlenül alakult helyzetén. Az ilyen negatív egyének pátyolgatásra vágynak, a megmentőt másban látják, akire ráakaszkodnak. Olyan helyzetekből is merítenek energiát, amikor a másik fél szenved, így kevésbé érzik magukat szerencsétlennek.Természetesen mindenkinek lehet rossz napja, rosszabb periódusa, ettől senki nem lesz energiavámpír, egészen addig, míg képes önerőből saját helyzetén változtatni, mások abajgatása nélkül.

Vannak olyan emberek körülöttünk, akik erőt és magabiztosságot sugároznak. Pozitív energiáik jótékonyan hatnak a környezetükre, hiszen szomorkodni senki sem szeret igazán. Az energiavámpírok teljes ellentétei az említettnek. Csupa negatív energia, frusztráció övezi őket. Egy ilyen emberrel való beszélgetés, találka után, üresnek, „kifacsartnak” érezzük magunkat. Ingerlékenyebbé, borongóssá válhat a hangulatunk.

Három fő csoportra oszthatóak. Az első: csak akkor keres fel, ha valami baja van, egyébként eltűnik.. A második és harmadik típus a legrosszabb. Míg az egyik állandó szerencsétlenségéről és pocsék életéről mesél, addig a másik mindennél jobban igyekszik a saját szintjére visszarántani, így próbálja kisebbrendűségét kompenzálni. Egyikük jelenlétében sem lehet sikerről, örömről beszélni, már csak tapintatból sem, inkább tettetett szomorúsággal hallgatjuk végig pesszimista monológjukat.

A megoldás egyszerű, rá kell vezetni őket a szemléletmód váltásra, és felfedni a pesszimizmus valódi okát. Ha ez nem válik be, nem marad más, mint udvariasan hárítani újabb közeledésük, mert az ilyen emberek, egy idő után megmérgezik a lelket.

 

További érdekességekért, bátran keresd fel a Biokalauz Facebook oldalát!

(Forrás: biokalauz.hu | Kép: pixabay.com)