Jump to content

Félni és élni?

2017. 03. 24. 17:05

Buddha azt mondta egyszer, ha megszűnik a félelem, akkor kezdődik az élet. Igaza van, de tudj ami vezet el odáig?

 

A félelem minden emberben ott lapul. Bekúszik a mindennapokba, megnyomorítva az idő szépségét, tönkretéve a napokat. A félelem azonban egy természetes reakció, legalábbis egy pontig.
Darwin evolúciós elmélete kifejti, hogy a félelem, és annak kommunikálása túlélési ösztön, ami nem csak az emberek, de az állatok viselkedésében is nyomon követhető.

Félni valamitől normális. Félni, mindentől viszont nem. A jelenkorban élőkre azonban ezernyi veszély leselkedik. Lépten nyomon, rablások, erőszakos tettek, létfenntartási problémák, nehézségek, fenyegetések veszik körbe az embert. Nem csoda, ha egyszerűen megbénít a félelem.

Persze nem a klasszikus értelembe véve kell szemlélni az egészet. Ha az ember tart valamitől, de le tudja küzdeni, és elrendezi magában, az még nem árt. Azonban az olyan jellegű félelmek, amelyek a létbizonytalanságból, fakadnak egyszerűen felőrlik az embert. Az állandó rettegés a holnaptól, átszövi a napokat, behálózza az ember agyát, és egyszerűen nem tud szabadulni tőle. A gondolatai, az élete, a tettei egy idő után, mint a félelem árnyékában telnek. Ez rányomja a bélyegét a kapcsolatokra, és az életminőségre.

Ez ellen tenni nagy elhatározással és kitartással lehet csak. Viszont, ha ez a kettő megvan, és képes az ember kiszállni a félelem hajtotta mókuskerékből, már jó irányba tart. Levetkőzni a rettegést, és felvértezni a lelket helyette bátorsággal is kitartással, na az az igazi győzelem.

Mitől fél? Írja le! Gondolja át, hogy min tud és mind nem tud változtatni. Gondolja át, mi valós félelem, és mi az ami annak mostohája. Számolja fel ezeket és engedje el! Igen most azt gondolja könnyű ezt leírni, de meg lehet csinálni, az erő ott lapul Önben is.
Minél előbb el kell engedni a félelmet, mert az megnyomorítja az egész életet. A félelem nem egyenlő a felelősségtudattal, ezt sose feledje.

 

További érdekességekért, bátran keresd fel a Biokalauz Facebook oldalát!

(Forrás: biokalauz.hu | Kép: pixabay.com)