Jump to content

Salaktalanítás méregtelenítéssel

2014. 01. 13. 11:48

Étkezéseink során nagyon sok olyan anyagot is beviszünk a szervezetünkbe, ami csak felesleges anyagként jelenik meg az élelmiszerekben, de az egészségünkre nincs jó hatással. Mik ezek az anyagok? Adalékanyagok, mint például az ízfokozók, vagy a felesleges sómennyiség – ezekből többfélét is tartalmaznak az áruházakban kapható élelmiszerek. Az olyan termékek, melyek csak „ízű” jelzéssel vannak ellátva, tipikusan a műanyag ételek közé tartoznak – ha fontos a szervezete egészsége, akkor az ilyen ételekkel, italokkal ne is foglalkozzon.

Az étkezés mindig a bevásárlással kezdődik, ha éhesen megy vásárolni, akkor hajlamossá válhat arra, hogy alapanyagokat is megvásároljon magának, ami egészségtelen, amiben több a műanyag alkotóelem.

Mindenki vágyik az egészséges életre: kezdve azzal, hogy nem veszi meg az olyan élelmiszereket, nasikat, italokat, melyekben sok a felesleges adalékanyag, színezék, aroma, tartósítószer. Ha már a vásárlás során tudatosítja magában azt, hogy egészségesen szeretne élni, akkor már egy lépéssel előrébb jutott az egészséges életmód felé vezető úton.

Talán már unja is a sok egészséges életmóddal kapcsolatos információt, de azt tudni kell, hogy miért fontos erről ennyit beszélni. A minőségi alapanyagként jelzett élelmiszerekkel valóban meg tudja védeni a saját egészségét. Németországban minden tízedik fogyasztó biotermékeket vásárol, természetesen hozzá kell tenni azt is, hogy ebben az országban a minőségi bio-élelmiszereknek kiépült hálózata van.

A mesterséges anyagoktól mentes élelmiszerekben teljes értékű vitaminok vannak, természetes rostanyag tartalmával pedig könnyebbé teszi az emésztési folyamatokat. Ha pedig egy élelmiszer könnyen emészthető, akkor elvárás szinten van az is, hogy a benne található ásványi anyagok, vitaminok, nyomelemek teljes mértékben hasznosulni tudjanak. De mi történik akkor, ha ez a teljes hasznosulás nem valósul meg?

Drasztikusan kifejezve, akkor gáz van, hiszen ha nem szívódnak fel a megfelelő anyagok, melyekre a szervezetnek szüksége lenne, akkor legelőször is vitaminhiányos állapot alakulhat ki, másrészt az elégtelen emésztés következtében a méreganyagok csak halmozódnak a szervezetben, melynek első jeleként az elhízás alakul ki, majd ebből (is) adódóan egészségügyi problémák sora nehezíti az életét.

Nagyon fontos, hogy ha rendszertelenül étkezik, ha napi rendszerességgel eszik olyan ételeket, amelyek sok mesterséges anyagot, vagy nem megfelelő módon elkészített ételeket jelent, hogy rendszeresen méregtelenítse a szervezetét és salaktalanítsa a bélrendszeredet.

A salaktalanítás akkor lesz eredményes, ha a felgyülemlett salakanyagot naponta többször üríti a szervezetéből, mert ez azt jelenti, hogy igencsak rá fért már egy alapos belső tisztítás. A tisztítókúra után a szervezet tápanyagfelvétele hatékonyabbá válik, megfiatalodik, szinte teljes értékű életet élhet, csak annyit kell tenni, hogy oda kell figyelni magára.

Fotó: freedigitalphotos.net

biokalauz.hu/fogyjonle.hu