Jump to content

Négynapos fesztivállal és biovásárral ünneplik a belváros "új főutcáját"

2014. 05. 21. 10:09

Négynapos fesztivállal ünneplik csütörtöktől a budapesti belváros "új főutcáját", a márciusban átadott Ferenciek terét és a környező utcákat. A Budapesti Főutca Fesztivál programját öt helyszínen több mint 100 előadó csaknem 110 órányi műsorral tölti meg, miközben a Miénk a Belváros Főutcája elnevezésű sorozatban gyermekműsorok, kerekasztal-beszélgetések, háztörténeti séták, író-olvasó találkozók és újrahasznosított anyagokból készült divatbemutatók várják az érdeklődőket május 22. és 25. között.

Az Egyetem téren a komolyzenei, a Hild téren az ifjúsági és gyerekszínpad, az Erzsébet téren egy világzenei színpad, a Petőfi téren dzessz, míg a Szabadság téren könnyűzenei színpad várja a közönséget csütörtöktől vasárnapig. A programban fellép mások mellett a Balkán Fanatik, a Napra, Herczku Ági és a Banda, a Why Not, a Django Gipsy Band, az Ivan & The Parazol, a Péterfy Bori & Love Band, valamint az Intim Torna Illegál is - közölte az V. kerület önkormányzata az MTI-vel.

A Budapesti Főutca Fesztiválhoz kapcsolódik a Miénk a Belváros Főutcája elnevezésű programsorozat, amelyben kulturális, gasztronómiai, környezetvédelmi és helytörténeti rendezvénysorozat kapcsolódik hét belvárosi helyszínen csütörtöktől vasárnapig.

A környezetvédelem jegyében több helyszínen lehetőség lesz kavicshalak és papírsárkányok készítésére, vagy zöldségfigurák faragására. Lesz kézműves- és biovásár, az Ability Parkban pedig meg lehet ismerkedni a fogyatékossággal élők világával, amelynek keretében kerekesszékes akadályversenyt is tartanak.

Goy András a Március 15. téren hulladékból készít utcabútorokat, míg Reök Cecília régi függönyökből készült menyasszonyiruha-kollekcióját, a Réthy Fashion pedig újrahasznosított farmerekből készített öltözékeit mutatja be. A biotermékek iránt érdeklődőket a Szabadság téren várják.

Fotó: freedigitalphotos.net forrás:biokalauz.hu/MTI