Jump to content

Együnk az egészséges bőrért!

2014. 08. 09. 09:00

Ha már belefáradt a különböző méregdrága bőrfiatalító és regeneráló krémek vásárlásába, ideje, hogy kipróbáljon valami természeteset. A naturális bőrápolás, még senkiben nem tett kárt, és igazán pénztárcabarát.

„Az vagy amit eszel” tartja a mondás. Nos ha nem teljesen, de részben így van, a sok zsíros, egészségtelen ételfogyasztás meglátszik a bőrön, és a testfelépítésen is. Az egészségtelen, telített zsírsavakkal teli ételek hátrányát mindenki tudja, így erről nem is ejtetik több szó, viszont a bőrregenerációt elősegítő eledelekről igen.

Aki gyakran fogyaszt fekete csokit, akarva akaratlanul sokat tesz a bőréért. Az ét csoki tele van antioxidánssal, ami legfőképp rák megelőző hatású. Emellett csökkenti a bőr érdességét, annak köszönhetően, hogy a kakaó ellazítja az artériákat, növeli a vérkeringést, így visszaadja a bőr vitalitását.

Az édesség mellett a halételek fogyasztása is fontos. A lazacban megtalálható D vitamin és Omega 3 zsírsavak együttes hatása kívül belül meglátszik. A D vitamin az agy a szív a csontok és a vastagbélegészségéért. Az omega 3 zsírsavak hidratálják a bőrfelszínt, és erősítik a hajat.

A zöldségfélék közül ajánlatos sok spenótot fogyasztani, mert szinte a legfőbb vitaminforrás. Megtalálható benne a C, E és A vitamin, ami jót tesz a bőrnek, illetve magas rost, vas és magnézium tartalmának köszönhetően egyensúlyban tartja a szervezetet.A magvak nagyon fontosak a jó közérzet és egészség fenntartásában. Legfőképp a napraforgó, lenn és tök magvainak fogyasztása ajánlott nap, mint nap. A tök és napraforgó magvai tartalmaznak E vitamint, ami kellő nedvességgel létja el a bőrt, valamint szelén is található bennük, ami gátolja a ráncok kialakulását. A pattanások ellen a kínai magvak ajánlottak, az Omega 3 zsírsav tartamuk miatt.

A zöldségek közül kiemelkedően fontos a répa, zeller és kaliforniai pirospaprika fogyasztása. A répa fogyasztása segít megelőzni a bőrkeményedés kialakulását, a zeller természetes nátrium-, kálium-és a víz tartalma óv a dehidratáltságtól. A pirospaprika vitaminbombája a bőr fiatalosságát segíti elő.Mindezek mellett érdemes fogyasztani papayát, kókusz olajat, és zöldteát is naponta.