Jump to content

Nem csak a gazdi ehet organikusat

2014. 08. 11. 09:00

Mi magunk is szeretjük megválogatni mit eszünk, és milyen fajtát. Odafigyelünk a származási helyre, a minőségre, mert nem mindegy mit fogyasztunk el. Miért ne lehetne ugyan így megválogatni a kis kedvencünk eledelét? Íme, az organikus eredetű állateledelek új generációja.

Négylábú társaink felépítésükből fakadóan inkább a húsételeket részesítik előnyben, de érdemes zöldség származékokkal és megfelelő vitaminokkal dúsítani az ételüket. A bio állateledeleket árusító boltok polcain, csak olyan konzerveket találhatunk, amelyek megfelelnek az európai szabványrendszer követelményinek, így természetes minősítésűek. Az e fajra tápok mellőzik a vegyszerek és adalékanyagok használatát. A feldolgozott marha, csirke és egyéb állatok maradékai- inak, stb. - nem kerülnek felhasználásra.

Az organikus eredetű állateledelek kedvezőek az állat emésztésére nézve, nem tartalmaznak lebonthatatlan kemikáliákat, melyek gyomorbetegséghez vezetnek. Magas az omega 3 zsírsav és vitamin tartamuk. Az összevetők közt ásványi anyagokat, gyógynövényeket és gyümölcs kivonatokat találhatunk. Ezek mellett előfordulhatnak márkánként változóan: schidiger-jukka kivonat (80 mg/kg), organikus réz, organikus cink, organikus szelén.

Természetesen nem kell átesni a ló túloldalára, de egyszer-egyszer nem baj, ha bio ételekkel színesítjük kedvencünk ételrepertoárját.