Jump to content

Nem eszik a gyerek elég gyümölcsöt ? Íme pár tipp, hogy vonzóvá tegyük számára

2014. 08. 12. 12:30

A gyerekekkel állandó harcban álló szülők tudják, mit jelent egy unszimpatikus zöldséget, gyümölcsöt lenyomni a lurkó torkán. Ám, vannak megoldások, amik egyszerűbbé teszik a mindennapi harcokat.

A zöldségek, gyümölcsök fogyasztása mindenki számára fontos és szükséges a szervezet egyensúlyának fenntartásához. Pár praktikus tippel kedvet csinálhatunk a vitaminbombák elfogyasztásához.

Minden ifjonc szereti a süteményeket. A legegyszerűbb megoldás, ha belecsempésszük a tora alapba, vagy magába a sütibe a gyümölcsöket. A tálalási forma kinézete is hangsúlyos, mivel ami jól néz ki, vicces, azt gyorsabban bekapkodják. Az állat, vagy figuraformák biztosan nyerő kompozíciót alkotnak. Ha szeretünk sütni, főzni, akkor összeköthetjük a kellemeset a hasznossal, például, bármilyen gyümölcsöt érdekesebbé tehetünk csoki szirupba mártva. Érdemes joghurtba, tejbe, tejes dolgokba aprítani, akár zöldséget is. Az alternatív vitamin és ásványi anyag pótlást nyújtó alternatív, illetve bio boltokban kapható ételek becsempészése a napi étkezésbe szintén megoldást nyújthat. Ha a felsoroltak közül egyik sem válik be, egyszerűen kérdezzünk rá, és készítsük el a kért dolgot, úgy, hogy esetleg a gyermeket is bevonhatjuk a sütés-főzés örömeibe. A közös munka gyümölcséből, valószínűleg ő sem akar majd kimaradni.