Jump to content

Készítsük fel a szervezetünket az őszre!

2014. 08. 30. 09:00

Pár nap és itt az ősz első reggele. Ahogy a levelek kezdenek sárgás barna árnyalatot ölteni, úgy szervezetünk ellenálló képessége is gyengül. Előzze meg! Készítse fel szervezetét az őszre.

A méregtelenítés és a vitaminkúra egyaránt fontos. A méregtelenítés azért gyakorol jótékony hatást a szervezetre, mert megtisztul a bélrendszer, az immunrendszer és védekezőképesség javul, és a szervezet öngyógyító képessége is felerősödik. Ez azért lehetséges, mert ilyen esetben az emésztőrendszer tehermentesítésére kerül sor, azáltal, hogy nem kerül a szervezetbe káros anyag, adalék, stb. A kúra alatt javallott napi 2 liter folyadék bevitele, hogy kellőképpen meg legyenek mozgatva a vesék, és áttisztuljon minden. Sok zöldség, és gyümölcs illetve teljes kiőrlésű pékáruk fogyasztása ajánlott. Ha lehet, kerüljük el az édesítőszerek, cukor használatát, inkább nyírfacukorral és mézzel édesítsünk. Fő az adalékanyag mentes étrend, legalább egy hétig. Számos variáció közül válogathatunk, pl.: cékla, körte, szilva, barnarizs, hajdina, borsó, spenót, dió stb.
A vitaminkúra lényegében hasonló elven alapszik, mint a tisztítókúra. Fontos a vitaminok, és ásványi anyagok mellett a nyomelemek szintjének optimálisan tartása. Elsődlegesen a C-vitamin bevitelre kell fokozottan figyelni, illetve a B vitamin szintre is. A vírusos megbetegedések megelőzésére a bíbor kasvirágot ajánlják.