Jump to content

A sokszínű Aloe

2014. 09. 23. 19:00

Az aloe vera több mint egy dísznövény. Az otthoni kozmetika számos területén alkalmazható, érdemes, ha Ön is tud róla!

Először is kiváló organikus sminkeltávolító. A használata egyszerű, és ráadásul hidratálja is az arcbőrt.
A növény levele is hasznos alapanyag, főként a hajápolásban fontos. Akár a meglévő hajkondícónálóval is összekeverhetjük a tuti biztos hatás elérése érdekében. Az aloe vera hatását az első mosás után is érezni, sokkal puhább, egészségesebb tapintásúvá válik a haj, plusz elősegíti a hajnövekedést. Az aloe vera pakolást érdemes hajmosás előtt a fejbőrön hagyni kb. 30 percig, ami megnyitja a hajhagymákat, és serkenti a haj tápanyagfelvételét. Az égési sérülésekre is nyugodtan használhatjuk, mert a benne lévő természetes gyulladáscsökkentő anyag segíti a bőr regenerálódását. Konyhai égésekre, vagy leégésre, illetve irritált bőrre is jó.
Ha kettétörjük az aloe levelét, még borotva zselének is használhatjuk a belőle származó anyagot. Nem kell sokáig magyarázni, hogy miért jobb, mint a boltokban kapható, kemikáliákkal teli borotvahab.
A növény elfogyasztva folyadék formájában, gátolja a kellemetlen szájszag kialakulását, felfrissíti a leheletet, illetve helyreállítja a száj pH értékét. Sőt a fog szuvasodását is meggátolja.
Érdemes azt is megemlíteni, hogy remek hidratáló. Az egész testre jó hatást gyakorol, pórusösszehúzó, pattanás eltávolító hatással is bír.

Aloe termesztésre fel!

(A kép forrása: http://verdeporquetequieroverde.files.wordpress.com/)