Jump to content

Egyszerű ételek, amelyeket bárki el tud készíteni

2014. 10. 08. 16:00

A rohanó hétköznapokban nem mindig jut idő egy kiadós főzésre. Ezért jó, ha van pár könnyen és gyorsan elkészíthető receptötlet talonba, amit mindenki meg tud csinálni.

Egy spagettit összedobni még azoknak sem bonyolult, akik abszolút konyhai analfabétának tartják magukat. Minden háztartásban fellelhető egy kis tészta. Nem is kell vele sokat bíbelődni, egy kis forró víz, és szósz és máris kész a vacsi.

Ha már tészta, akkor miért ne lehetne egyszerűen levesbe tenni? Gyorsan és egyszerűen készíthető, egy kis zöldségleves tésztával, és csirkével. Bármelyik boltban kaphatunk előre grillezett csirkét, így már csak a zöldségekre kell összpontosítani.

Ha valami kalóriadúsabbra éhezünk, készítsünk otthon pizzát tortillából. Egyszerűen csak meg kell tölteni mindenféle finomsággal, ráolvasztani egy kis sajtot, ropogósra pirítani vagy sütni és kész is.

A Quesadilla névre keresztelt töltött tortilla szintén isteni választás estére, csak úgy, mint a belőle készíthető pizza. Egy kicsit megkell pirítani, a tetejére olvasztani egy kis sajtot, majd bátran megtölthetjük hússal, salsa szósszal és zöldségekkel.

A Chili is jó megoldás, mivel fél óra kell az elkészítéséhez, viszont garantáltan laktató és több nap után nyugodtan fogyasztható. Nem kell hozzá már, mint egy kis hús, paradicsom, és babkonzerv, an meg kukorica.


(A kép forrása: http://food.amerikanki.com/)