Jump to content

100%-osan szintetikus gumicukor

2014. 10. 15. 12:30

Nassolni az unalmas percekben, munkaközben, filmezésnél, társaságban vagy csak úgy mindenki szeret. Ilyenkor a chipsektől kezdve a nápolyin keresztül a gumicukrokig minden –egészségtelen – rágcsálnivaló szóba jöhet. Ha már mindenképpen választani kell közülük, semmiképp se a gumicukor legyen, mert az 100%-os kémiai vegyület. Meglepte? Olvasson tovább.

A gumicukrok összetevői között nagyvonalakban a következő található: cukor, glükóz szirup, aroma, színezékek tömkelege, gumiarábikum, mesterséges viaszok, savanyító szer stb.

Miért olyan káros? Egyrészt a benne lévő színezékek miatt. Már korábban olvashattak az oldalon egy színezékkel kapcsolatos cikket, amelyben részletesen olvashat azok káros hatásairól. A másik nagy probléma, ami miatt nagyon káros, a gumiarábikum, illetve a nagyon magas cukortartalom. Az először említett nehezen lebontható a szervezet számára, az utóbbi pedig hozzájárul a cukorbetegséghez, illetve az elhízáshoz is. Persze nem napi egy zacsi macitól fogunk úszógumit növeszteni.
Nem csak a belső szerveknek ártalmas, de a bőrnek sem tesz jót. Az arcunkon megjelenő pattanások, azt jelzik, hogy annyi „mérget” ettünk meg, mely már a bőrön is megjelenik.

Nagyjából kijelenthetjük –egy kicsit ugyan lesarkítva -, hogy a gumicukor 100% szintetikus édesség, a vegyipari technológia csodája. Nagyjából olyan, mintha szagosított, festett műanyagot ennénk.

Ha mindenképp ránk tör a nassolhatnék, és édességre vágyunk, együnk medvecukrot, aszalt gyümölcsöt, vagy házi készítésű sütit.

(A kép forrása: http://noihirek.hu/)