Jump to content

Frissítő és ízletes receptek májusi zöldségekből és gyümölcsökből

2015. 04. 28. 16:00

Mi a közös az eperben és a brokkoliban? Azon túl, hogy májusban kezdenek érni mindkettő ízletes és vitaminban gazdag közkedvelt alapanyaga a konyhákban. Egy brokkolis főétel után, könnyen elkészíthető egy könnyedebb epres desszert. Íme két recept mely kiváló lehet egy pihentető ebédre.

Epres-mézes mascarpone krémes piskóta
Hozzávalók:

Tészta:

  • 4 tojás, 8 dkg cukor, 10 dkg liszt, 1/3 cs. sütőpor

Krém:

  • 2 dl tejszín, 25 dkg mascarpone, ¼ rúd vanília belseje, 5 dkg méz

Továbbá:

  • 25-30 dkg eper

Tálaláshoz:

  • 4-5 szem eper, pisztácia/mandula/mogyoró/dió


Elkészítése:

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.

A sárgájához hozzáadjuk a liszt felét, a sütőport, 3 ek. vízzel elkeverjük majd összekeverjük a fehérjével. A sütőpapírral bélelt tepsire 1cm vastag csíkot nyújtunk a tésztából. 180 fokon aranybarnára sütjük.. Sütőpapírral bélelt tepsire egy 20 cm széles 1 cm vastag lapot nyújtunk a tésztából. 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Ha kihűlt, lehúzzuk róla a papírt, majd 2 csíkra vágjuk, ezek kerülnek majd egymásra.

A krém hozzávalóit egy tálban összekeverjük, majd gépi habverővel krémesre habosítjuk. A krém felét egyenletesen elkenjük az alsó lapon, majd kirakjuk szeletelt eperrel. A második lapra egy kevés krémet teszünk, elkenjük, majd az epres rétegre borítjuk. A maradék krémet nyomózsákba töltjük és a sütemény tetejére csíkokat húzunk belőle. 2-3 órára hűtőbe tesszük, majd eperrel és tetszőlegesen választott magokkal díszítjük.


További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(A kép forrása: http://m.cdn.blog.hu/)