Jump to content

Levendulás ételek

2015. 12. 18. 16:00

A levendula a gyógynövények aduásza. Annyi jótékony élettani hatása van, amivel egyik növény sem dicsekedhet, épp ezért nem szabad kihagyni a heti étrendből, mert fogyasztásával nagyon sokat tehetünk egészségünkért.

A levendula áldásos hatásáról az előző cikkben olvashattál, most pedig néhány receptet mutatunk, melyeket a sokoldalú növény hozzáadásával készíthetsz.

Az első ilyen a mindennapi ételeink egyike a vaj. Egy kicsi pikantériát és egészségességet csempészhetsz bele, ha levendula felhasználásával készíted. A levendulás vajhoz szükséged lesz:

  • 250 g vaj
  • tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 teáskanál levendulavirág
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál snidling
  • bors

Elkészítése: A puha vajat összekeverjük az apróra vágott összetevőkkel. Már fogyaszthatjuk is.

A téli szezon egyik kedvence a méz, ami már magában is nagyon egészséges. Hatásfokát maximalizálhatod némi levendula hozzáadásával. Levendulás méz házilag, hozzávalók:

  • 1 üveg méz
  • 8 levendula ág

Elkészítése: Melegítsük fel együtt az üveg mézet és a levendulavirágot, majd hagyjuk kihűlni. Kész is.

További extra érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát is!
(Kép: terrebleu.ca Forrás: biokalauz.hu/ tihanyilevendulapalanta.hu)