Jump to content

A tökéletes ecetes saláta receptje

2016. 04. 10. 12:30

Néha a legegyszerűbb saláták tudják a legjobban feldobni az ételt. Gyors, egyszerű, és olcsó. Kell ennél jobb?

Néha a legegyszerűbb saláták tudják a legjobban feldobni az ételt. Gyors, egyszerű, és olcsó. Kell ennél jobb?

Az ecetes lében tálalt saláta elkésztése könnyű, ám nagyon sok minden múlik az arányokon. A „pont jó” állapot eléréséig sok kotyvasztás kell, vagy egy jó recept! Olyan mint ez:

Hozzávalók / 4 adag

  • 1 közepes fej fejessaláta
  • 7.5 dl víz
  • 5 ek ecet (10%-os )
  • 4 ek cukor
  • 1 tk só

 

Elkészítés:

A salátát leveleire szedve 10 percre vízbe áztatjuk. Kb. 3/4 l vízben elkeverjük az ízesítőket. A salátát még folyóvízben is megmossuk, lecsepegtetjük, és nagy darabokra tépkedve a salátalébe rakjuk. 1/2 órát állni hagyjuk.

Kész is! Jó étvágyat!

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(Kép: images.bwbx.io Recept: nosalty.hu )