Jump to content

Mit tesz napi tíz kóla a szervezettel?

2016. 12. 31. 17:05

Egy szokatlan és egészségre igen káros kísérletnek vetette alá magát egy férfi, aki arra volt kíváncsi, hogy mi történik, ha minden nap megiszik tízüveg kólát, egy hónapon keresztül. Az eredmény elképesztő!

George Prior vállalkozása még a laikus számára is feltűnően egészségtelen és veszélyes, a szakemberek szempontjából pedig kifejezetten tiltandó, de a férfit ez sem érdekelte. A kísérlet végrehajtásával arra szerette volna felhívni a figyelmet, hogy a mindennapos kóla fogyasztása mennyire roncsolja a szervezetet, és megemeli a cukorszintet. Ezen tényezők együttesen komoly egészségügyi károsodáshoz vezetnek, ha hosszútávon fennállnak.

Az eredmények nem meglepőek, a tartós kólafogyasztásnak köszönhetően megemelkedett a vérnyomása, illetve plusz tíz kilogrammot hízott. Állandó hasfájás és vécé használati inger, illetve gyakori hasmenés gyötörte.

A férfi a kísérlet végén így nyilatkozott: „úgy gondolom, hogy nagyon sok ember szenved egészségügyi problémáktól (mint a cukorbetegség vagy egyéb szívpanaszok), akik tudják, hogy segíthetnének magukon, ha lemondanának a cukorról”. 

A kóla összetevőinél fogva, egyébként kiváló házi tisztítószer. A rozsdát és ezer éve odaégett ételmaradékokat is lemarja, így gondoljunk csak bele, ha a felülettel ezt teszi, mit mehet végbe a szervezetünkben? 

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát is!

(Forrás: biokalauz.hu | Kép: centives.net)