Jump to content

Téli diótorta, az egészséges nasi

2017. 01. 25. 17:05

Ha már tél, akkor dió. Íme egy pofás kis torta a süteményt kedvelőknek.

Hozzávalók a tésztához:

- 17 dkg liszt
- 6 dkg darált dió, (darálás előtt megpirítani)
- 18 dkg cukor
- 9 db egész tojás
- 3/4 dl rum
- 0,5 cs. sütőpor

Hozzávalók a krémhez:

- 4.5 dl tej
- 9 dkg liszt
- 23 dkg porcukor
- 30 dkg darált dió (pörkölt)
- 25 dkg vaj
- 2 cs. vaníliás cukor
- 3/4 dl rum

Elkészítése

A tészta hozzávalóiból piskótaszerű tésztát készítünk. A formában hagyjuk kihűlni, majd 3 lapba vágjuk és megtöltjük a krémmel.A tejet a liszthez adjuk, csomómentesre kikeverjük, gőz fölött sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Közben a cukrot kikeverjük a Ramával, hozzáadjuk a diót, rumot, vaníliás cukrot és a főzött krémmel jól kikeverjük.Jöhet a torta megtöltése, az oldalát darált dióval vonjuk be. A tetejét tetszés szerint lehet díszíteni.

 

További érdekességekért, bátran keresd fel a Biokalauz Facebook oldalát!

(Forrás: biokalauz.hu | Kép: pixabay.com)