Jump to content

A tél egyik legjobb gyógyszere

2017. 11. 29. 09:05

Viszonylag olcsó, kevés is elég belőle, természetes gyógyhatású és nagyon finom.

 

A gyömbér az egyik legnagyszerűbb gyógyító hatású fűszernövény, ami remekül erősíti az immunrendszerünket, ellenállóvá tesz a téli megfázások, meghűlések ellen, de akkor is jó hatással fogyasztható, ha influenzásak vagyunk. Gyomornyugtató és – és emésztést javító hatásai mellett ugyanis vírus- és baktériumellenes hatóanyagok is találhatóak benne, de a gyömbér izzasztó hatása is ismert, csökkenti a lázat és csillapítja a köhögést. Egyszóval a gyömbér maga a főnyeremény télen.

Azért természetesen a gyömbért sem kell nyakló nélkül fogyasztani, mert karakteres íze miatt a gyomornyugtatás helyett akár fájdalmat is kiválthatunk fogyasztásával.

Mindenesetre a belőle készült tea, fahéjjal és almával egy délelőtt elkortyolgatva akár a munkahelyünkön is, a legkevésbé okozhat problémát.

Fogjunk hát egy nagyobbacska almát, egy kisebb farab 3-4 centis gyömbért, egy darab fahéjat (egész) és egy narancsot. Hámozzuk meg a gyömbért, vagy vágjuk vékony csíkokra, vagy a sajtreszelővel reszeljük le, az almát megpucolva vágjuk kis kockákra. A fahéjjal együtt kerüljenek egy fazékba, amibe két liter vizet tudunk beleönteni. Forraljuk fel, majd forrástól számítva öt percig főzzük. Ha már kezd kicsit kihűlni, akkor adjuk hozzá a narancs kifacsart levét. Ízesítsük mézzel, és iszogassuk egészséggel!

(Forrás: biokalauz.hu;hirado.hu | Kép: flickr.com)