Az élelmiszerkereskedő cég megbízásából végzett reprezentatív kutatásban részt vevők több mint fele válaszolta azt, hogy valamilyen gyakorisággal fogyaszt kifejezetten növényi alapú alternatívákat állati eredetű termékek (hús, tej, vaj, tojás) helyett.
Az egészséges életmód jegyében sokak újévi fogadalma a cukorfogyasztás minimalizálása, vagy időszakos kiiktatása az étkezésből. Összefoglalónkból kiderül, hogy hogyan változik a szervezetünk, ha lemondunk a cukorról.
A C-vitamin hatékonyan tompítja a nátha kellemetlen tüneteit, ám emellett gyorsítja a fogíny, a vérerek, a csontok, valamint a fogak fejlődését, megújulását a sebgyógyulást és a hegképződést. Jelentősen csökkenti a
A gyors megoldást kínáló fogyókúrás tanácsok nem nyújtanak hosszútávú eredményeket, és az egészségre is káros hatással lehetnek. A leggyakoribb újévi fogadalmak közé tartozik a fogyókúrázás is, azonban nem mindegy, milyen
A cukorbetegség a leggyakoribb krónikus anyagcsere-betegség. Hogy hogyan lehet a tüneteket felismerni és megfelelően kezelni, arról a diabétesz világnapja alkalmából Füzesi Brigitta, a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetségének (CEOSZ) elnöke beszélt
A sütőtök nemcsak az ősz egyik kedvenc zöldsége, de tele van rengeteg hasznos vitaminnal és ásványi anyaggal. Emellett közkedvelt dekorációs elem is, főleg az Egyesült Államokban.
Egy új tanulmány szerint, már heti egy adag olajos hal elfogyasztása is csökkentheti az emlékezetzavar problémákat – írja a Daily Mail.
Egy tanulmány szerint napi két korsó sör több mint harmadával csökkenti a demencia kockázatát.
Eddig is tudtuk, de az elmúlt időszak talán még inkább felhívta rá a figyelmet, mennyire fontos egészségünk megőrzéséhez a mozgás, a jó erőnlét, mindamellett, hogy kellemes közérzetünkhöz, lelki stabilitásunkhoz is
Egyre divatosabb fogalom az énidő, ami nemcsak azt jelenti, hogy egy pohár bor és egy izgalmas könyv társaságában néhány órára száműzzük a külvilágot. A minőségi énidő arról is szólhat, hogy
A világon elsőként a hollandiai Haarlemben betiltják a húsipari termékek reklámját, miután az önkormányzat a klímaválsághoz hozzájáruló termékek közé sorolta a húst.
A magyar kávékedvelők 56 százaléka rendszeresen, illetve alkalmanként fogyaszt jegeskávét, a Costa Coffee és a GKID 2022 júliusában készült közös reprezentatív kutatása szerint a legtöbben ezt otthon készítik, ugyanis a