Jump to content

Rajz és makett pályázat a Víz Világnapjára

2014. 02. 24. 12:36

A Magyar Hidrológiai Társaság Szolnoki Területi Szervezete, és a NEFAG Zrt. Erdei Művelődési Háza a Víz Világnapja alkalmából "Víz és Energia" témában rajz és makett pályázatot hirdet. Beadási határidő: március 3. és 10. A pályázatot óvodások, általános iskolák alsó és felső tagozatos és középiskolák diákjai részére írták ki. A benyújtandó alkotások témája 2014-ben a „A Víz és Energia” témán belül idén Jékely Zoltán Csodamalom a Küküllőn című versére várunk tőletek színes, érdekes rajzokat. Pályázni lehet olyan alkotással, amely témájával, hangulatával, vagy az általa közvetített gondolattal kapcsolódik a kiírt témához és a pályázó saját érzésein, ismeretein alapul. 

A pályamunkáikat postán kell elküldeni, melynek min. mérete A/4 -21x29,5 cm- , de ne haladja meg az A/3 - 42x 29,5 cm-t. Egy pályázó max. 3 pályamunkával vehet részt a pályázaton.

A legismertebb vízzel hajtott eszközök a különféle malmok, de ezeket sem csak gabona őrlésére használták. Nézz utána, milyen szerkezeteket mozgattak még vízzel, és azokat milyen munkafolyamatok végzésekor használták! Készítsd el a számodra legérdekesebb vízhajtású szerkezet makettjét! A megvalósításhoz bármilyen anyagot és technikát választhatsz. Ami adott, az a méret: A3-as maximális alapterület áll mindenki rendelkezésére. Csoportos és egyéni munkákat is várunk, az alsó korhatár 10 év, felső korhatár 19 év.

Az alkotópályázaton az elkészült munkák fotójával, videó felvétellel lehet nevezni. Munkáitokat elektronikus formában, a címre küldjétek el 2014. március 3-ig! Mellékletként max. 5 Mb méretű fájl csatolható, az ezt meghaladó méretű videókat kérjük, hogy videómegosztó oldalra töltsétek fel, és a linket küldjétek nekünk.

A beküldött pályamunkákon kérjük tüntessétek fel neveteket, életkorotokat, iskolai osztály, a felkészítő pedagógus nevét, elérhetőségeteket (postai cím, telefon,) iskolátokat, valamint e-mail elérhetőségeteket is!

A pályamunkákat 2014. március 10-ig lehet beküldeni a NEFAG Zrt. Erdei Művelődési Ház Szolnok 5000, Kaán Károly út 5 vagy a e-mail címre, ahol a legjobb pályamunkákat díjazzák, a március 3-ig beérkező pályamunkákat továbbítják az országos elbírálásra.

Fotó: freedigitalphotos.net