Jump to content

Természettudományi labort avattak Siófokon

2014. 03. 14. 11:16

Természettudományi labort avattak Siófokon, a helyi gimnáziumban hétfőn. A létesítmény 333,9 millió forintból épült. A köznevelésért felelős államtitkár elmondta, hogy a kormány célja a természettudományos oktatás és tanárképzés erősítése. Hoffmann Rózsa közölte: a természettudományok oktatásának fejlesztését egy több mint 12 milliárd forintos pályázat szolgálja, amelyet 2012-ben hirdettek meg. A pályázaton közel 50 gimnázium nyert támogatást, és a következő hetekben sorra nyílnak meg a modern laboratóriumok. A siófokinak külön értéke, hogy nem egyetlen gimnáziumé lesz, hanem 11 általános iskoláé is - tette hozzá.

Az államtitkár beszélt arról is, hogy jó harminc évvel ezelőtt a magyar diákok nagyon szerették a természettudományt, és a nemzetközi versenyeken mindig az élvonalban végeztek.

Az utóbbi bő egy évtizedben a gyerekek természettudományos ismeretei nem fejlődtek, vagy visszafejlődtek. Ez kihat az ország gazdaságára is. Ha változtatni akarunk a tendencián, megkerülhetetlen, hogy visszakapja korábbi rangját a természettudományok tanítása az iskolában - hangsúlyozta Hoffmann Rózsa.

A száz százalékban uniós forrásból megvalósult siófoki labornak köszönhetően a Perczel Mór Gimnázium 11 alapfokú oktatási-nevelési intézménnyel hozott létre partneri kapcsolatot, amelynek keretében az általános iskolák diákjai is használhatják a megújult labort.

Fotó: freedigitalphotos.net

biokalauz.hu/MTI