Jump to content

Ingyenes energetikai tanácsadás cégeknek a KÖVET Egyesülettel

2014. 06. 24. 18:48

Az INNOCENTER Innovációs Központ Közhasznú Nonprofit Kft. megbízásából a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért felmérést végez, amelynek fókuszában a gyártás és termelés intenzív szervezetek állnak. Egy on-line önértékelési kérdőív kitöltése után energiagazdálkodási mini audit elvégzését vállalja az egyesület és lehetőséget biztosít ingyenes energiahatékonysági tanácsadásra is. A Central Europe Program és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásában megvalósuló projekt a "CEEM - Central Environmental Management as a kit for survival" elnevezést kapta.

A program célja a közép-kelet-európai térségben tevékenykedő vállalkozások környezettudatosságának, környezeti teljesítményének és ökohatékonyságának javítása a projektpartnerek által kifejlesztett online értékelő rendszer segítségével.

A projekt keretében 50 cégnek ingyenes, személyes konzultációval egybekötött energiahatékonysági tanácsadásra is lehetőséget biztosítanak. Egy on-line önértékelési kérdőív (3EMT Tool) segítségével felmérik az adott vállalat jelenlegi energetikai helyzetét. A vállalkozások energiagazdálkodási mini auditját ingyenesen, egyszerűen, szakértői háttér biztosításával végzik el.

Az auditról jelentést küldenek, amelyet szakértőik készítenek az adott cég által megadott adatok alapján. A jelentésben vállalkozás értékelését komparatív módon is elvégzik, teljesítményét összehasonlítják más európai vállalkozásokéval. Ha későbbi fejlesztéseihez szakértői segítségre van szüksége, megtalálják az Önnek leginkább megfelelő tanácsadót, partnert – akár nemzetközi környezetből is.

Fotó: freedigitalphotos.net forrás:biokalauz.hu/zöldtech.hu