Jump to content

Biorezonencia

2014. 08. 07. 09:00

A biorezonancia napjaink egyik legvitatottabb vizsgálati eljárása. A módszer alapjául szolgáló alternatív gyógymódot sokat emlegetik, de kevesen vannak tisztába vele, mi is az igazából.

A biorezonancia a szervezetben létrejövő rezgéseket veszi alapul a vizsgálatokhoz. Azokat egy számítógépes módszerrel kielemezve nyújt visszajelzést a páciensnek.

A terápiának hirdetett gyógymód, az egyensúly visszaállítására hivatott, az által, hogy olyan mágnese rezgéseket juttat a szervezetbe, melyek beindítják az önregenerációs folyamatot. A természetesség mentén haladva, a specialisták arra esküsznek, hogy a módszer gyors, testi-lelki felfrissülést eredményez. Mivel gyógyszermentes kezelésről van szó, így mellékhatástól nem kell tartani. Használata a kilencvenes évektől mérhető, rehabilitációs intézmények, sportolók, és az űrkutatásban is használják. Tényleges tudományos eredményeket csak az űrhajózás területén produkált, a mágneses rezonancia megteremtése miatt, ami test működésének elengedhetetlen feltétele.

Viszont, tudományos alapja nincs. Különféle frekvenciális és rezgéstannal foglalkozó orvosi tudományok egyvelegéből jött létre. Sokaknál a tényleges hatás eredmény helyett, inkább a placebo hatás érvényesül.

A biorezonancia eredményessége emberfüggő, van aki esküszik rá, míg más egy álgyógymódnak tartja. Mindenkinek szíve joga eldönteni, melyik kategóriába sorolja!