Jump to content

Programok a hétvégére

2014. 08. 16. 09:00

Ha már kipihentük pénteken a hát fáradalmait, és valami izgalmas kikapcsolódásra vágyunk, akkor íme pár hasznos tipp a kellemes szabadidő eltöltéséhez.

A hétvége legnagyobb programja valószínűleg a 18+-os korosztály számára a Sziget fesztivál, talán nem is kell jobban bemutatni a nagyszabású fesztivált.
Viszont, számos program kínálkozik a fesztiválozáson is kívül. Ha kedvelik a tradicionális táncokat, zenét, és kíváncsiak a klasszikus mesterségekre, és ételekre, akkor a Mesterségek ünnepe elnevezésű rendezvényen a helyük. A Budai Várban megrendezésre kerülő eseményen, kiállítások és vásárok, bemutatók és programok tömkelege várja az odalátogatókat, egészen szerdáig.
Akik gasztronómiai élményekre vágynak, azoknak az Etyeki piknikfesztivál ígér kellemes ízeket, és feltöltődést. Ételkülönlegességek, és finom borok várják az ízlelőbimbőikat kényeztetni vágyókat, szeptember végéig.
A művészetekre vágyók számára a Városligeti Csónakázó Tó kiváló helyszín lehet, hiszen itt került megrendezésre az Art Moments Central European Visual Art Festival (AMS). Az idelágotók arab, közép-európai és magyar képzőművészek munkáit tekinthetik meg, akár csónakázás közben is. Esténként irodalmi beszélgetések és koncertek kapnak helyet a tóparton, egészen szerdáig.
Ha az idő keresztbe húzná a szabad ég alatt tervezett programokat, akkor jöhet a mozi vagy a színház. A moziban most bemutatásra kerülő Lucy, vagy a Szépség és a Szörnyeteg is számos jó kritikát kapott.