Jump to content

Biztos benne, hogy elég magnéziumot fogyaszt?

2014. 08. 26. 16:00

A magnéziumhiány magyarázatot nyújthat számos olyan tünetre, melyet úgy érzünk a testünk ok nélkül produkál, vagy csak a stressznek tudjuk be. A klinikai vérvizsgálatok nem mindig mutatják ki a hiányos állapotot. Ön fogyaszt elég B vitamint?

Sokat stresszelt mostanában? Rendszeresen fogyaszt szénsavas italokat, kávét, édes ételeket, süteményeket, koffein tartalmú italokat?Szed vízhajtót? Esetleg több alkoholt fogyaszt, mint kellene? Ha bármelyikre is igen a válasz, akkor valószínű, hogy kevés a magnézium a szervezetében.

A testben fellépő akaratlan izomrángások, esetenként fejfájás, heves szívdobogás oktalanul, alvási nehézség szorongás, mind a magnézium hiány neurotikus tünete. A megfelelő magnéziumszint nélkülözhetetlen az idegi ingerületvezetéshez, az elektrolit-egyensúly megbomlása idegrendszeri zavarokat okozhat. A magnéziumszint kóros csökkenése személyiségváltozáshoz, esetleg depresszióhoz is vezethet. A magnéziumhiány viszont általában erősíti a stresszreakciót. A magnézium az izmok elernyedéséhez is szükséges, nélküle az izmok folyamatosan összehúzott állapotban lennének.

A pótlására a szerves sók nyújtanak megoldást, illetve a gyógyszertárakban is kapható készítmények. Fontos, hogy bármely megoldást is választja, érdemes orvossal konzultálni, az ajánlott fogyasztásról.