Jump to content

+1 ok a jó alvás mellett

2014. 08. 27. 12:30

Rohanás a munkahelyre, a gyerekekért az iskolába, óvodába, főzés, mosás, takarítás, család, barátok.  Egy nőnek manapság az élet minden területén helyt kell állnia, így kevés idő jut az igazi pihentető alvásra.

Napi 8 óra alvás. Ez lenne az az átlagos pihenőidő, ami alatt a testünk feltöltődik. Nem hiába nevezik a nők oldaláról ezt „szépítő alvásnak”. Éjszaka a bőrünk újjáéled, regenerálódik, természetesen rásegíthetünk erre egy a bőrtípusunknak megfelelő éjszakai krémmel. Az ilyen kozmetikumok retinoidokat tartalmaznak és kifejezetten a sötétre aktiválónak.
Az is fontos, hogy minden nap ugyanabban az időpontban feküdjünk le aludni, hiszen ha felborulnak az alvásszakaszok, a pihenés nem lesz teljes értékű és reggel fáradtan ébredünk.
Feküdjünk egyenes felületen, háton! Napközben a szem alatti barázdák élénkebben látszódnak, melynek a gravitáció az oka hiszen úgymond „lehúzza” a bőrünket. Viszont háton fekve a gravitáció által a bőrünk is kisimul, és nem utolsó sorban a gerincünknek is egészségesebb, ha háton fekve alszunk.Mivel bőrünk éjszaka sokkal fogékonyabb, lefekvés előtt mindenképp igyunk elegendő vizet, és fogyasszunk vacsorára omega-3 zsírsavban gazdag ételeket!

A fent említett tippek betartásával reggel meglepően kipihenten és frissen ébredünk majd fel.

(Forrás:biokalauz.hu/Fotó:http://images.wisegeek.com/)