Jump to content

A Feng Shui világa

2014. 09. 03. 12:30

Sok ember hisz ebben a több ezer éves, Kínából eredő módszerben, miszerint a házunkban lévő és a minket körül vevő tárgyak megfelelő elhelyezése által pozitívvá és könnyedebbé lehet tenni az ember életét.

A Feng Shui egy ősrégi hagyomány, szó szerinti jelentése szél és víz. Nem csak az ókori Kínaiak, minden ősi kultúra igyekezett kiismerni a természet törvényszerűségét, és összehangolni az élettel.

A Feng Shui lényege az,hogy a lélek, szellem,test és környezet egy egységet alkot.Az otthonunk jobban befolyásolja egész életünket, mint amennyire gondoljuk. Fontos szempont saját egyszerű igényeink előtérbe helyezése, mert számos luxus tárgy negatív kisugárzású lehet. Ahhoz , hogy tudjuk min szeretnénk változtatni, tisztába kell lennünk mit, hogyan változtassunk.

éhány példa. Ahány ház, annyi szokás, így van ahol természetes a wc ülőke tetejét felhajtva hagyni, viszont ez a Feng Shui szerint a negatív energiák befogadását jelenti. A fürdőkád esetében fontos tudnivaló, hogy a lefolyó szabadon hagyásával a pozitív energiákat veszni hagyjuk. Ha a hálószoba közvetlen a fürdőszoba mellett van, akkor a túl erős vízenergia az alvó személyek csi energiáját károsítja. Ajánlott a fekete vagy fehér, vagy ezek kombinációja, kiegészítve a törülközők tarkább színeivel, ezen kívül ajánlatos a rózsaszín és egyéb pasztellszínek használata esetleg a világos hideg zöld és türkiz. Ezeknek a színeknek pozitív kisugárzása van, így kellemesebb légkört teremtenek.

Ha valóban a kíváncsiság hajtja az embert érdemes kipróbálni egy-két praktikát, hiszen egy egész más életforma alakulhat ki a Feng Shui módszer alkalmazásával.

(A kép forrása: http://fengshui-doctrine.com/)