Jump to content

A megfelelő étrend és annak hatásai

2014. 09. 17. 19:00

Napjainkban mindenki az egészséges étkezésről beszél, de valójában, sokan nem is tudják, hogy mennyi haszna van. Nem csak a szervezetnek tesz jót, hanem könnyebben elérhetünk bármit, ha van elég energiánk és kitartásunk.

Bármennyire sarkítottnak is tűnik a fenti kijelentés, szinte minden az étkezési szokásokra, és arra vezethető vissza, hogy mit eszünk. Újabb felvetések szerint a megfelelő táplálkozás növeli az egészséget, hosszabb élettartamod biztosít, és sikeresebbek lehetünk tőle az élet számos területén.

Mindenek előtt fontos megemlíteni az energiaszintet, ami a mindennapi „túlélés” alapja. A hosszú, munkával teli hétköznapokon sokaknak nincs ideje főzni, megfelelő tápanyagtartalommal felruháznia magát. Ezt megelőzendő, válasszunk egy olyan diétát a húzósabb napokra, ami pár falat után elegendő energiát biztosít. Ilyenek a teljes kiőrlésű ételek, zöldségek gyümölcsök. Sőt az utóbbiak fogyasztása serkenti az agyat, és növeli a memóriát. A legújabb kutatások szerint, a szárított gyümölcsök, zöldségek egész napos fogyasztása, pozitív hatással van az agyunkra. Persze azt sem szabad elfelejteni, hogy nagyon sokat segítünk a szervezet harmóniájának fenntartásában a sok magas tartalmú gyümölcs és zöldség fogyasztásával. Plusz, már korábban olvashattak arról is az oldalon, hogy milyen hatással van a kedvre az étel. A szénhidrátban és rostokban gazdag ételektől jobb kedvre is derülhetünk.

Így érdemes odafigyelni mit eszünk, és bogarászni a korábbi irományok között, mert sok hasznos információt talál erről.