Jump to content

Kiállítást rendeztek a semminek

2014. 10. 03. 12:30

A művészet azért jó, mert mindenki úgy értelmezi, ahogy akarja. De mindennek van azért határa - leginkább a józanész - persze van kivétel, ugyanis egy New York-i művész megalkotta a „láthatatlan művészet ágát” és milliókat kaszált vele.

Truth Revolt 27 éves New York-i művésznő. A semmi művészetének megalkotója, aki kiállítást rendezett is rendezett láthatatlan műveinek. A kiállított darabok az üres falon láthatóak.

A művésznő úgy nyilatkozott az alkotásáról, hogy:„Csak azért, mert nem látsz semmit, az nem jelenti azt, hogy nem töltöttem órákat azzal, hogy elkészítsek különös darabokat. „ illetve: „A művészet a képzelőerőről szól (…). El kell képzelned azt, hogy előtted egy festmény, vagy egy szobor van”

Meglepő része a kiállításnak, hogy valóban neves gyűjtők is képviseltették magukat, és ahogy illik sokatmondóan mustrálták a nem látható képeket, hosszasan meredve az üres falakra. Néhányan a vendégek közöl annyira beleélték magukat a fantázia nyújtotta izgalmas képi ábrázolásba, hogy fejüket félreszegve, mély sóhajokat hallatva gyönyörködtek, s végül elragadtatásukat fejezeték ki a művésznek- olvasható a wealthydebates összefoglalójában.

Kicsit paradox cselekmény, hogy a kiállított darabokat, a gyűjtők, és érdeklődők megvásárolták.

„Amikor elkezdi leírni, mit látsz, akkor fogalmazódik meg benned, hogy a láthatatlan munkái, miért érnek több millió dollárt”- nyilatkozott izgatottan az egyik Truth Revolt fan.

Ez aztán a nem semmi!

További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(Kép: wealthydebates.com)