Jump to content

Az idei Fekete Péntek, tényleg fekete volt

2014. 12. 01. 19:00

Az idei évi Fekete Péntek 9 halálos áldozatot követelt, illetve 96 sérültről tudni. Az itthon is megrendezésre kerülő esemény szerencsére nem követelt magának áldozatokat.

A világ ezen a napon nem kedvez a kereskedelmi szférában dolgozóknak, ugyanis olyan mértékű és méretű tolongást kellett idén túlvészelniük, amelyet talán a Black Friday-ek történelmében nem volt.

Az idei évi őrült vásárlás 9 halálos áldozatot követelt magának. Egy öngyilkos merénylő Chicagóban két ember életét oltotta ki, míg egy a vásárlásból hazatérő fiatal elaludt a volán mögött, és szörnyethalt. Két lány szintén balesetben vesztette életét a fekete napon. Két embert összetapostak, akik valószínűleg annyira súlyos sérüléseket szereztek, hogy életüket vesztették. Dél-Kaliforniában szintén két ember halt meg a Black Friday miatt.

A leggyakoribb sérülések között pl. paprika spray által okozottak is szerepelnek. 20 megvadult vásárlót fújtak le szolgálaton kívüli rendőrök Észak-Karolinában, illetve másik 20 hasonló esetről tudni, Los Angelesből. 10 olyan emberről tudni, akik egy plázában kitört pánik, menekülés közepette sérültek meg. Többek sérültek meg a már fent említett autóbalesetek közben.

Egyszerűen, erre már nem lehet mint mondani, mint ezt pár leértékelt tévéért, vagy hűtőért… Hát tényleg itt tartunk?

Ha kíváncsi, a hivatalos Black Friday számlálón megtekintheti a teljes listát.