Jump to content

Bioszauna

2014. 12. 01. 12:30

Egy fárasztó hosszú nap után vagy egy kiadós edzés végén beülni a szaunába egyszerűen felbecsülhetetlen érzés. Nem csak a testet regenerálja, hanem a lelket és a szellemet is. Na, de azt tudja, hogy mennyivel nyújt többet a bioszauna?

A klasszikus finn szaunától eltérően a bioszaunában 40-50 °C-os hőmérséklet, ami nem megterhelő a szervezet számára viszont ugyan úgy kifejti termoterápiás hatását. Hogy még jobban elérje a kívánt célt, különböző illó- és éterikus anyagokkal is fokozzák, amelyeket a levegőbe kevernek.

A homályos megvilágítást itt váltakozó fények váltják fel, melyek más-más hatással vannak testünkre és lelkünkre. Egyesek nyugtatóan, lazítólak míg mások felpezsdítik a szervezetet.
Pozitív és jótékony hatásai közé sorolható, hogy erősíti a kötőszöveteket Az izzadás megnyitja a pórusokat, salaktalanítja és feszesíti a bőrt.

A titok itt is a mértékletességben rejlik. Nagyjából negyed órát töltsünk először a kabinban, addig míg az izzadás még jólesik. Az igazi hatást akkor érhetjük el, ha utána hideg fürdőt veszünk.