Jump to content

Az év 5 legjobb fogyókúrás appja

2017. 09. 27. 17:05

Le akarsz dobni néhány kilót, de a személyi edző túl drága vagy épp nincs időd annyit edzeni? Néhány applikáció hasznodra lehet a kalóriák és az úszógumi elleni harcban, tekintve, hogy ezek lettek az év legjobb fogyást serkentő appjai.

A  Centers for Disease Control and Prevention (CDC) adatai szerint az amerikai lakosság több mint egyharmada elhízott. De nem kell messzire menni, hogy hasonló statisztikával találkozzunk. Hazánkban is évről évre egyre többen fordulnak orvoshoz a túlsúly okozta egészségügyi problémákkal. Ugyanis, van belőle jónéhány, például a diabétesz és szívbetegségek, csakhogy a két leggyakoribbat említsük.

A technológia azonban segédkezet nyújt. A Healthline összegyűjtötte az év legjobb és leghasznosabb telefonos applikációit, amelyek garantáltan elindítanak a fogyás rögös, de kifizetődő útján.

Ideal Weight

Egyelőre csak Androidra érhető el az ingyenes alkalmazás, ami pillanatok alatt kiszámolja az ideális BMI indexet és azt is kikalkulálja, hogy a magasságodat figyelembe véve, épp hány kilogrammosnak kellene lenned.

Calorie Counter & Diet Tracker by MyFitnessPal

Az iPhonera és Androidra is letölthető alkalmazás összeköti a kellemeset a hasznossal. Az alkalmazás nyomon követi a napi kalóriamennyiséget és az otthon lévő ételekből a lehető legjobb és legideálisabb menüt állítja össze.

Az alkalmazás öt millió ételalapanyag kalóriatartalmát ismeri, és tudja, így nem tudsz olyat mutatni neki, amit ne ismerne. Elég csak bepötyögni, hogy mit ettél reggelire, ebédre, vacsorára, és máris képet kapsz a kalóriamennyiségről, amelyet az app elment, és a nap végén az összegez. Igazán hasznos!

Lose It!

Szintén iPhone és Android változatra is letölthető az app, ami személyre szabott étrendet és a fogyókúrás tervet állít össze a megadott adatok alapján. Egyszerre tudod nyomon követni a bevitt kalóriát és az aktuális mozgásmennyiséget, na meg az az által elégetett mennyiséget.

Fitness Buddy

iPhone és Android kompatibilis, viszont a fentiekkel ellentétben ez fizetős. De, megéri rá beruházni egyszer, mert több, mint 2400 gyakorlat és 1000 HD minőségű edzősvideó jár a pénzedért cserébe, ami garantáltan kimozdít a megszokott edzéssémákból.

Runkeeper

iPhonera és Androidra is letölthető az ingyenes alkalmazás, ami főként futók számára lett kifejlesztve. A GPS alapokon nyugvó alkalmazás nem csak a futásteljesítményt és távot méri, hanem a joggingolás vagy sétálás során megtett távot is, sőt a bringásokat sem zárja ki, és a két keréken megtett utat is monitorozza és elemzi a szokásos módon.

 

(Forrás: biokalauz.hu | Kép: pixabay.com)