Jump to content

Az ABB elsőként kapott tanúsítást elektromos-autók gyorstöltőire

2014. 05. 13. 10:22

Az iparágban az ABB Terra DC töltői elsőként szerezték meg a több szabvánnyal kompatibilis töltők CHAdeMO 1.0, és a harmadik fél által kibocsátott CE megfelelőségi tanúsítványokat. Az energetikai és automatizálási technológiák területén piacvezető ABB cégcsoport bejelentette, hogy a Terra 23 és Terra 53 termékcsaládhoz tartozó gyorstöltők sikeresen teljesítették az új, egyenáramú (DC) gyorstöltőkre kidolgozott európai tanúsítási folyamatot. Az ABB gyorstöltők tanúsítását a független tanúsító cégként működő spanyolországi Applus ADIADA végezte.

Az ABB több szabvánnyal is kompatibilis töltői egyaránt megfelelnek a CHAdeMO 1.0 és a CE szabvány követelményeinek, ill. az iparág multi-standard gyorstöltőkre vonatkozó új irányelveinek is.

A CHAdeMO 1.0 tanúsítási folyamatra márciusban, Spanyolországban került sor, közvetlenül azt követően, hogy hivatalosan is átadták Európa első, gyorstöltőkre szakosodott tanúsító házát, az Applus IDIADA-t. Az Idiada által végzett hivatalos standardokra alapozott tanúsítási eljárással párhuzamosan az ABB gyorstöltőin sikerrel végezték el a japán és európai autógyártók egyedi járműverifikációs vizsgálatait is, amelyek a CHAdeMO 0.9 tanúsítvánnyal rendelkező járművekkel való fordított kompatibilitás ellenőrzésére is kiterjedtek.

Az ABB sajtóközleményéből kiderül, a tanúsítási folyamat sikeres lezárását követően a cég elkezdte gyártani és szállítani a több szabvánnyal is kompatibilis Terra 23/53 gyorstöltőket. A töltők zökkenőmentesen integrálhatók az ABB meglévő, felhő alapú hálózata által biztosított szolgáltatások körébe, ami biztosítja, hogy ezek a termékek is megfeleljenek az ABB termékminőségre, üzemidőre, szervizelhetőségre és felhasználói élményre vonatkozó magas szintű követelményeinek.

Fotó: freedigitalphotos.net forrás:ABB/biokalauz.hu