Jump to content

Családbarát fürdőfejlesztés Túrkevén

2014. 06. 27. 15:58

Megújuló energiaforrás használatával és új wellness szolgáltatásokkal nyitotta meg a túrkevei gyógyfürdő kapuit Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. A kristálytiszta vizű, csendes környezetű fürdőkomplexum a tervek szerint családbaráttá alakul, és a strand a térség idegenforgalmi vérkeringésébe is bekapcsolódik. Három forrásból, összesen 220 millió forint értékű fejlesztés lendítheti fel a gyógy- és egészségturizmust az alföldi nagyvárosban.

A beruházással Túrkeve gyógyvizes strandjának kilenc medencéje lett fedhető, új medencéket alakítottak ki, kiegészítő szolgáltatásokat, szaunákat, sókamrát létesítettek. Hamarosan a legkisebb korosztály számára is elérhetővé válik az úszásoktatás és a gyermekprogramok, baba- és gyermekbaráttá válik a létesítmény, lesz pelenkázó, gyermeksarok, valamint külön programok várják a családosokat.

Az épületegyüttes fűtését is korszerűsítették: környezetbarátabb, fenntarthatóbb lett a termálvíz hasznosítás révén, a korábban elszökő energia hasznosul a visszaforgatott melegvízzel.

Az Alföld termálvízkincse világviszonylatban is egyedülálló és egyedi. A Túrkevei Termálfürdő gyógyvize, csendes és ápolt környezete sokaknak nyújt gyógyulást, pihenést, továbbá lehetőséget biztosít az úszni vágyók népes táborának. A gyógyturizmusnak óriási mértékben megnőtt a szerepe, ezért az ilyen beruházások, mint a túrkevei termálfürdő korszerűsítés, a Kormány fejlesztéspolitikai céljaival összhangban a vidék gazdaságát is erősíti.

Fotó: freedigitalphotos.net forrás:biokalauz.hu/kormany.hu