Jump to content

A szakrális csakra

2014. 08. 18. 09:00

A Svadisthana (szakrális csakra) lentről felfelé haladva a második csakra, mely a szexuális viselkedésért felelős. Ma erről lesz szó bővebben.

A Svadisthana az alhas környékén, a köldök és a nemi szervek között található. Eleme a víz. Szimbóluma a hatszirmú lótuszvirág. A hat legfőbb idegvégződésre utal. A hozzárendelt testrészek: A köldök alatti szegmenstől az első csakráig. A hozzárendelt mirigyek az ivarmirigyek, a petefészkek, a herék, és a prosztata.

Ez a csakra lényegében az érzelmi testünk megfelelője. Az vágyak és élvezetek tartoznak ehhez a csakrához. A kreativitás, a szexuális erő, az alkotó energiánk származnak innen. Az okkultisták úgy vélik, hogy az energia fizikai kivetülést talál magának. Így mentális síkon a csakra megjelenéséhez a bölcsességet, az intuíciókat, az érzékiséget és izgalmat, a depresszió, a hisztéria, a kifelé fordulás, egyéb érzéki jegyeket társítják hozzá. A szakrális csakrában jelentkező blokk alkotói, érzelmi, szexuális válsággal kapcsolatosan jelentkezhet. Feloldására a narancssárga színterápia szolgál.