Jump to content

Őrangyalok léteznek?

2014. 09. 02. 09:00

Úgy tartják, mindenkinek van egy őrangyala. Azok, számára, akik hisznek a spirituális világ létezésében, nem újdonság ez. Vajon tényleg léteznek?

A Biblia szerint az angyalok Isten küldöttei, az akaratát továbbítják, és segítik az embereket. A spirituális hit szerint, minden ember születésekor kap egy angyalt, aki megóvja őt, és segíti. Sokat olvasni, hallani arról, hogy a gyerekek egy bizonyos életkorig, és az állatok jóval fogékonyabbak a transzcendens jelenlétére. A csecsemők, kisgyerekek sokszor magukban gagyognak, beszélnek, vannak, akik ezt úgy értelmezik, mintha valakihez, vagy valami túlvilági dologgal kommunikálnának.

A vallási és ideológiai meggyőződések nagyban befolyásolják a szemléletmódunkat, az őrangyalokkal kapcsolatosan. A minden külső befolyástól mentes spirituális eszme szerint több sík létezik, ahol teremtmények élnek, és fejlődnek. Eszerint közvetlenül az emberi lét fölött helyezkedik el az angyalok világa, akik alsóbb és felsőbbrendű életformákat egyaránt szolgálnak. Egy-egy pozitív fordulat valóban nekik lenne köszönhető, vagy csak szerencsénk volt? Ezt mindenki döntse el maga.