Jump to content

Hessdalen Fények

2014. 12. 29. 16:00

A „Hessdalen Lights”-ra keresztelt jelenség, egyedül Norvégiában tűnt fel a Hessdalen völgyben, ahonnan nevét is kapta. A fények már a ’40-es évek óta fel-feltűnnek, több száz fénykép, és videó felvétel bizonyítja létezésüket, de senki sem tudja megmondani, mi okozza a ragyogó égi tüneményeket.

A fényözön gyakran káprázatos sárga vagy fehér színben jelenik meg, a semmiből, minden előzetes előjel nélkül. Az eredetükre egyszerűen nem derül fény, egyetlen megjelenésükkor sem.

Ugyan az a szín egy vagy több órán át látható, egyszerűen csak lebeg(nek) a föld felett.
Egyes feltételezések szerint a fényeket egy különös egyveleg, az akkumulátor –fém sziklák-kénsavas folyó egymásra gyakorolt hatásának köszönhető.

Természetesen a helyiek nem elégszenek meg ennyivel, sőt. A jelenség hatalmas nyilvánosságnak örvend egészen a ’80-as évek óta. Turisták ezreit vonzza, akik jobbnál jobb felvételek készítenek a fényekről.
A tudományos magyarázat mellett természetesen fölödön túli erőkre is utalnak egyes források. Az UFO szakértők meg vannak arról győződve, hogy a fények eredete a világűr lakónak műve. Ezen felbuzdulva, a Svéd és Norvég UFO kutató csoportosulása a Hessdalen Project fedőnévvel nyomozásba kezdett, de nem vezetett eredményre. A leglátványosabb felfedezésük egy 2007-ben készült videó. Ezen remekül látszanak a fények.

A fények azóta is megjelennek. Átlagosan hetente 20 alkalommal. Az alábbi videón teljes okfejtés hallható.



(A kép forrása: http://3.bp.blogspot.com/-)