Jump to content

A Quija tábla használata:

2015. 03. 17. 16:00

Ön hisz a szellemekben? Esetleg ellenállhatatlan vágyat érez, hogy kapcsolatba léphessen velük? Lépje át a racionalizmus küszöbét, és nyisson be a transzcendencia ajtaján.

A legfontosabb, hogy legalább két ember szükséges a beszélő tábla használatához. Egy ember nem tudja működtetni. A leghatékonyabb felállás a férfi-női.

A rendszeres Ouija-tábla használók szerint éjszaka a legcélszerűbb a táblával dolgozni, mikor a legnagyobb a nyugalom az ember körül. Használatához ugyanis meg kell teremteni a megfelelő körülményeket, mint a sötét, és a gyertyafény. Érdemes minden zavaró hatást kiiktatni.

A beszélő táblát használók egymással szemben helyezkednek el és a táblát a combjukra teszik, fontos, hogy a combok összeérjenek, és ne használjanak asztalt a tábla használatához. Ki kell választani egy médiumot, aki felteszi a kérdéseket a táblának, ez csak egy ember lehet.

A kérdés feltétele után a résztvevők ráteszik az ujjaikat a planchettre, nagyon könnyedén tartva kezüket. A jelzőt meg kell mozgatni a táblán körkörösen kb. egy vagy két percen át, hogy „bemelegedjen” Nem szabad engedni, hogy a tábla átvegye az irányítást. A médiumnak az szeánsz elején ki kell mondania, hogy ez egy pozitív és békés szeánsz, ahol nem kívánatos semmiféle ártó szellem jelenléte. Egyszerű könnyen érthető kérdéseket kell feltenni, vagy olyanokat, melyre egyöntetű igen vagy nem a válasz.

A szeánsz során végig nyugodtnak kell maradni. Ezen kívül fő az udvariasság, minden választ meg kell köszönni és a szeánsz végén meg kell köszönni a segítséget, valamint el kell köszönni a szellemtől. Nem szabad buta kérdéseket feltenni. Tilos a halálunkkal és mások halálával kapcsolatos - „Mikor fogunk meghalni?/XY Mikor fog meghalni?”- kérdés feltétele. Továbbá minden olyan kérdés, mely riadalmat okozhat.

Nem szabad fizikai jelet kérni a szellemtől. A sokat tapasztalt Ouija-tábla használók óva intenek mindenkit attól, hogy fizikai jelet kérjenek a szellem valóságosságáról vagy jelenlétéről. Nem szabad mindent elhinni, amit a tábla mond, nem szabad elfogadni semmit a megfelelő utánajárás nélkül.

A szeánsz legvégén be kell zárni a táblát. Ez a legfontosabb lépés, amikor az ülésnek vége, rá kell csúsztatni a jelzőt, a viszlát feliratra és felemelni róla a kezeket.


További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(A kép forrása:http://fc01.deviantart.net//)