Jump to content

New Jersey legendás ördöge

2015. 04. 22. 19:00

Egy évszázaddal ezelőtt hatalmas pánikot keltett a naponta megjelenő misztikus kreatúra. Civilek rendőrök és tűzoltók tucatjai számoltak be létezéséről, ám magyarázatot eddig senki nem talált rá.

A Jersey Devil néven híressé vált figurát először az 1900-as évek elején vélték felfedezni. A szemtanúk minden esetben denevérszárnyú kenguruként jellemezték a mitikus lényt.

A történet eredete az 1735-ös évekig nyúlik vissza. A történet szerint Leeds asszony mikor teherbe esett a 13. csemetéjével egyre csak azt hajtogatta, az a gyerek maga lesz az ördög. Vajúdásának éjszakáján hatalmas vihar tombolt, s a nő körül összegyűlő boszorkányok és maga az Ördög – akit a legenda az apának tart –türelmetlenül várták a fiú világrajövetelét. A baba születésekor úgy nézett ki, akár egy ember, azonban pár pillanattal később nagy üvöltések és sikoltások közepette átváltozott. A történet szerint egy kecskefejű, denevérszárnyú villás farkú lénnyé vált, ami aztán megölte bábáját, tett egy kört a falu felett, majd tovaszállt az erdőbe. Attól fogva közel kétszáz évig senki sem látta.

Az 1900-as években Jerseyben azonban egyre többször jelentettek furcsa küllemű lényeket, melyek az éjszakát járva pásztázzák a várost. A leírások erősen hasonlítottak az 1735-ös legendában leírt kreatúrára. A történet addig fajult, hogy 1909-ben tömegpánik alakult ki a megjelenések miatt. Ez év januárjában a lény egy teljes héten keresztül többször is megjelent. A nem mindennapi eseményről tűzoltók és rendőrök is nyilatkoztak a lapoknak, melyek szenzációhajhász módon, tömeghisztériát kiváltó stílusban publikálták a történteket. Az akkori tudósítások említést tesznek arról, hogy a lény rátámadt egy trolibuszra, illetve a hatóságok általi golyózápor lepattogott róla. Később 10.000 dolláros nyomravezetői díjat ajánlottak annak, aki megtalálja a kreatúra ürülékét. A lény akkora pánikot keltett az emberekben, hogy egy teljes hétre bezárták az iskolákat, és kijárási tilalmat rendeltek el.

Azóta nem látták a lényt, de még mindig nem tudni róla szinte semmit.


További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(A kép forrása: http://i.ytimg.com/)