Jump to content

Ogopogó az Okanagan-tó Loch Ness-i szörnye

2015. 06. 30. 16:00

Nem csak Skócia rendelkezik mitologikus tóban élő lénnyel, hanem Kanada is. Az indiánok mondáiban évszázadok óta szerepel, a modernkor embere pedig videóra is vette. De vajon tényleg létezik, vagy ez csak egy újabb turistacsalogató?

Ogopogó létezése egy indián legendából vált ismertté. A történet szerint az Okanagan környékén élők heroikus figuráját Old Kan-He-Kan-t egy démon által megszállt férfi meggyilkolta, pont a víz partján. A gyilkost az indián istenek tettéért tavi kígyóvá változtatták, akinek az örökkévalóságig bűnhődnie kell a gyilkosság helyszínén. A tavat egyébként „Old Kan-He-Kan”-ról „Okanagan”-nak keresztelték a helyiek, tiszteletük jeléül.

A régi indián történet azonban nem elégíti ki mindenki kíváncsiságát, és sokan maguk is szemügyre akarják venni a lényt, és megmagyarázni létezésének „valós” miértjét. A vízi szörny több éve nem bukkant már fel, ennek ellenére turisták tucatjai özönlenek a tóhoz, reménykedve, hátha ők mégis megpillantják Ogopogót. A ritka megjelenése ellenére számos videó kering az interneten, melyek készítői bőszen állítják, hogy bizony a tavi lényt kapták lencsevégre.

A felvételek és képek valódisága kérdéses, akárcsak Ogopogó létezése.


További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(A kép forrása: googleusercontent.com)